U19 získala bod na Slovácku

Opravdu získala, protože domácí tým byl k výhře blíže.

U19 získala bod na Slovácku

Co se týká zisku bodu (vzhledem k naší situaci), nasazení a pracovitosti, tak určitě jsme spokojeni. Herní projev však byl, kulantně řečeno neodpovídající. Domácí tým vypadal fotbalověji a u většiny hráčů byl na tom i lépe v individuálních činnostech.  Bezbrankový stav svádí k domněnce, že utkání bylo nudné, ale jestli něco mohlo přihlížející uspokojit, tak právě jeho rušnost před brankami, kde tedy určitě živo bylo, a upřímně řečeno o něco více před tou naší.

Zajímavý byl již aktivní nástup z obou stran.  Ve 13. minutě zazvonila naše tyčka po hlavičce z rohu a odstartovala převahu domácích, kterou ukončil až únik aktivního Lukáše Maxy, jehož však vychytal gólman. V následné zajímavé pasáži našich možností nejprve skončil lob Maxy těsně vedle a Milan Havel při samostatném úniku ztroskotal na dobře vyběhnuvším brankáři. Závěr poločasu opět patřil soupeři, který nám několikrát zavařil - a hlavně situace z 36. minuty byla tutová!

Prvních deset minut po přestávce jsme nevěděli, čí jsme. Výbornými zákroky nás podržel brankář Filip Starczewski a měl i porci štěstí - třeba při hlavičce z malého vápna nad. Postupně jsme zvedali hlavu, dostali se do hry a pokusu Jakuba Košaty z trestňáku chyběly centimetry. Velkou příležitost promarnil i Lukáš Nováček, který po zblokovaném střeleckém pokusu Adama Krause přestřelil branku. Dvakrát se pak vyznamenal opět Starczewski: nejprve hasil malou domů Martina Hejna až na brankové čáře a pak ještě předvedl zákrok pro diváky po střele domácích z pětadvaceti metrů. V závěru se opět předvedl náš nejlepší hráč Lukáš Maxa, když jeho individuálnímu průniku chyběl jen kousek a poslední závar soupeře uhasil obětavě Radek Žaloudek.