Sedmdesát minut naděje

Bohemka prohrála na Spartě 0:1 a spadla na sestupovou příčku.

Sedmdesát minut naděje

Do konce Gambrinus ligy zbývají 2 kola. To osmadvacáté odehráli Klokani na Letné, hřišti svého odvěkého rivala – Sparty. Trenér Jozef Weber se držel pořekadla, že vítězná sestava se nemění a poslal na hřiště tým ve stejném složení jako proti Příbrami.

Průběh hry v prvním poločase byl víceméně očekávaný, rudí měli územní převahu, ale Klokani pozorně bránili a nepouštěli hráče Sparty do větších šancí. Při obranných zákrocích se několikrát vyznamenali Borek, Ptáček i ostatní zelenobílí. Když už se domácí dostali k zakončení, stál v brance jistý Radek Sňozík.

Až v závěru prvního poločasu se Sparta dostala do dvou větších šancí. Holkovi ale zakončení přes hlavu nesedlo a nenadělalo Sňozíkovi vážnější problémy a Přikrylova rána od odraženého míče po rohovém kopu skončila nad. Když svůj jediný rohový kop nevyužili v závěru prvního dějství ani Klokani, skončil první poločas 0:0.

Do druhého poločasu naskočila Sparta zostra. Rudí ještě odvrátili další rohový kop Bohemky a vrhli se do útoku. První zahrozil ostrou přízemní střelou Jarošík, ale zamířil těsně vedle. Před uplynutím hodiny zápasu měli domácí dvě obrovské šance. Přikryl už postupoval sám na Sňozíka, ale David Bartek stihl napravit svou předchozí chybu a zabránil mu v zakončení. Jen o chvíli později se ve vápně uvolnil Kweuke a ranou z voleje napálil břevno. Velkou šanci měl i Krejčí, ale Sňozík proti jeho střele do protipohybu vytáhnul parádní zákrok.

Když už se zdálo, že Klokani mají šanci bodovat, přišlo rozhodnutí. Po Matějovského rohovém kopu se Holek s Hušbauerem prokombinovali do střelecké pozice, druhý jmenovaný propálil vše, co mu stálo v cestě a rozhodl.

Po vstřeleném gólu se Sparta zatáhla a hlídala si vedení. Klokani měli častěji míč na kopačkách, ale nedokázali se prokombinovat do velké šance. Když Budínský vystihl zaváhání rudé obrany a postupoval do šance, nepovedla se mu přihrávka na lépe postaveného Hartiga. Bohemka tak na Spartě prohrála 0:1. Další zápas s Teplicemi hrajeme už ve středu od 18 hodin. O místě konání vás budeme informovat hned, jak o něm bude rozhodnuto.