Klokani s Teplicemi pouze remizovali

Pravděpodobnost sestupu Bohemians hraničí s jistotou.

Klokani s Teplicemi pouze remizovali

Ve 29. kole čekal Bohemku boj o naději. Z patnáctého místa tabulky se v Synot tip aréně postavila proti doposud pátým Teplicím. Jozef Weber udělal oproti poslednímu zápasu jednu změnu v sestavě, když se na kraj zálohy místo Orolína postavil Kraják.

První velkou šanci zápasu měli žlutomodří. Jindráček postupoval v desáté minutě sám na Sňozíka, ten ale jeho akci zneškodnil. Bohemka mohla odpovědět zajímavě rozehraným přímým kopem Šumského, Ptáček na něj ale nedoskočil. Kombinaci Abrahama a Růžičky zase chybělo lepší zpracování prvního jmenovaného.

Největší šanci Klokanů v prvním poločase měl opět Abraham, ale v obležení protihráčů na úrovni malého čtverce se nedostal k zakončení. O chvíli později rýsoval Vyhnal, mezitím vystřídavší Nešpora, pěknou přihrávku na nabíhajícího Šumského. Ta bohužel neprošla.

Konec prvního poločasu opět patřil hostům, konkrétně Dolejšovi, při obou šancích, jak při samostatném úniku, tak po ráně z dvanácti metrů, se ale skvělými zákroky blýskl Sňozík a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas se dlouho hrál v kolejích toho prvního, podstatné věci se začaly dít až kolem uplynutí hodiny hrací doby. Nejdřív byl Abraham sám na velkém vápně, ale přestřelil, přesně po hodině se do zakončení probíjel Vyhnal, Rosa ho stáhnul a rozhodčímu nezbylo nic než vytáhnout červenou kartu. Klokany tak čekala půl hodina přesilovky.

Hned po inkriminovaném faulu se postavil k přímému kopu z šestnácti metrů Jindřišek, Grigar proti němu ale vytáhnul parádní zákrok a za jeho záda nedokázal míč protlačit ani žádný z dorážejících hráčů.

Teplice měly obrovskou šanci po zmatečné malé domů, ale Dolejš se zahnal až k brankové čáře a dobíhající Jindráček míč netrefil. Posledních dvacet minut zápasu se odehrávalo za stálé snahy Klokanů, kteří se ale nemohli dostat do pořádného zakončení. Střelu Moravce zblokovala teplická obrana, proti rohovému kopu Budínského zakročil Grigar a když už nezastavila snažení Bohemians teplická obrana, byl tu praporek pomezního.

Přes velkou snahu se Klokanům nepodařilo zápas zvrátit na svou stranu, remizovali s Teplicemi 0:0 a s první ligou se rozloučí sobotním zápasem proti Slavii.