Patnáct gólů pro Bohemians?

Klokani se rozloučí s ligou v derby se Slavií.

Patnáct gólů pro Bohemians?

Letošní prvoligovou sezonu čeká poslední dějství. Zatímco na špičce tabulky hoří tvrdý boj o konečné umístění, na dně je víceméně jasno a pro fanouška Bohemky to není hezký pohled. Pravděpodobnost sestupu hraničí s jistotou a pokud Klokani nepředvedou v sobotu výkon legendárnější než při turné po Austrálii a nezlikvidují patnáctigólový náskok Baníku ve skóre, bude v sobotu před osmou večer definitivní. Rozlučku obstará zápas se Slavií, ve kterém jsme poprvé, a konečně, vedeni v Edenu jako hosté.

Slavie je v tabulce na dvanáctém místě, letos prošla mnoha změnami a rozhodně nezažívá úspěšnou sezonu. Jiný je majitel, realizační tým a velká je i fluktuace hráčů. Sešívaní mají na lavičce již třetího trenéra Martina Poustku a záchranu v nejvyšší soutěži si zajistili až ve třetím zápase od konce díky vysokému vítězství nad Hradcem Králové. Trenér Poustka do soboty nemůže počítat se třemi útočníky z kádru. S Blažkem a Böhmem už vedení klubu nepočítá, Milan Škoda ve Slavii hostuje právě z Bohemky a jeho účast na hřišti je předmětem dohody mezi kluby. Nejlepším střelcem sešívaných je důrazný Zbyněk Pospěch se čtyřmi góly.

Klokani vědí, že šance na udržení Gambrinus ligy jsou pryč, přesto se na zápas s vršovickým sousedem připravují. "Nevím, do jakého bychom se museli probudit světa, abychom měli naději na záchranu, ale chceme se s ligou rozloučit důstojně a poděkovat fanouškům za podporu. I přes situaci byla atmosféra v utkání s Teplicemi naprosto fantastická," zve diváky na nejkratší výjezd Jozef Weber. Tomu budou v sobotu chybět Martin Abraham a Tomáš Borek, kterým v emotivním zápase proti Teplicím nezapomněl rozhodčí Drábek udělit čtvrtou žlutou kartu.

Vršovické derby je vždy výjimečným zápasem pro fanoušky obou klubů. V dobách působení obou klubů na jednom stadionu navíc otvírá a uzavírá sezonu. Letošní otevření zvládli lépe Klokani, když o výhře 2:0 rozhodli slepenými góly před uplynutím třiceti minut zápasu Moravec a Škoda. Loňskou uzávěrku zase ovládli sešívaní po brankách Koreše, Pospěcha a Čelůstky. Tribuny stadionu tehdy zůstaly prázdné a fandilo se pouze v Ďolíčku.

Všechny zápasy 30. kola začínají ve stejnou minutu - tedy v sobotu 12. 5. v 17.30. Zápas Slavie s Bohemkou bude před kamerami kanálu Sport 2 řídit hlavní rozhodčí Příhoda, který úspěšně dohlížel už na prohru Klokanů na Slovácku, za asistence pánů Filípka a Mencla. Vstupenky do sektorů vyhrazených pro hosty za 150 korun si můžete koupit ve fanshopu v Ďolíčku nebo přímo na pokladně stadionu. Přijďte se rozloučit se sezonou. 

SK Slavia Praha - Bohemians 1905
Sobota 12. 5. 2012 17.30 (Eden)