Zázrak se nekonal

Bohemka prohrála na Slavii 1:3 a sestup je definitivní.

Zázrak se nekonal

Šance Bohemky na záchranu byla před posledním kolem v rovině sci-fi. Přesto se chtěli Klokani s ligovým ročníkem a fanoušky rozloučit důstojně. Soupeřem jim v závěrečném kole byl vršovický rival – Slavia Praha.

Klokani vstupovali do utkání oslabeni o Borka s Abrahamem, které na hřiště nepustil karetní trest, a Nešpora, jehož trápí zranění. Přesto měli první velkou šanci zápasu. Růžičkův centr našel na hranici velkého čtverce osamoceného Krajáka, který z voleje střílel vedle. Velkou šanci na druhé straně měl Stanislav Vlček, ten byl sám v pokutovém území Sňozíka, ale přestřelil.

I v dalším průběhu prvního poločasu měly příležitosti oba týmy. Dostálovu střelu po rohovém kopu chytil Sňozík, na Moravcův centr po akci Bohemky zase nikdo z Klokanů nedosáhl a v následné akci hlavičkoval Budínský nepřesně. Poslední větší šanci prvního poločasu měl Martin Latka, který si ale s míčem v pokutovém území hrál tak dlouho, až se ve vlastních kličkách utopil a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

V druhém poločase začaly padat i góly. První se po deseti minutách prosadila Slavia, konkrétně Zbyněk Pospěch, jenž po krkolomné kombinaci ve vápně Bohemky nakonec prostřelil Sňozíka. Hned za pět minut ale Klokani vyrovnali. V 60. minutě zahrával Budínský z dálky přímý kop, nabíhající hlavičkáři na něj nedosáhli, ale zmátli gólmana Berkovce a netečovaný míč skončil v síti.

Velké šance na získání vedení měla obě mužstva. Jarolím postupoval sám na Sňozíka, ale vedle brankáře Bohemky přehodil i branku. Na druhé straně jeden ze sešívaných obránců nastřelil Nerada a Kraják díky tomu rozvlnil síť. Branku ale rozhodčí neuznal kvůli údajné Neradově ruce.

Další góly tak padaly až v posledních minutách zápasu, bohužel jen do Sňozíkovy sítě. Do vedení šla Slavia po gólu mladíka Daniela Veselého, který svůj první gól vstřelil necelou minutu po vstupu na hřiště. Na konečných 3:1 zvýšil dvě minuty před koncem po téměř exhibiční akci Zbyněk Pospěch. Bohemka tak zakončila sezonu se čtyřiadvaceti body na kontě a sestupuje.