U17 se dočkala první výhry

Další přípravné utkání na Zlínském soustředění přineslo vysokou výhru (uvnitř Bohemka TV)

U17 se dočkala první výhry

Kluci do zápasu vstoupili s chutí a v obou poločasech jsme zatížili konto soupeře 5 brankami. Soupeř však ještě v první polovině držel krok. Nejprve výsledek otočil a pak se ještě stihl dotáhnout. To však bylo z jeho strany vše a kluci žádné drama nedovolili.

Vstup do zápasu jsme měli parádní. Prakticky první rozehrávku soupeře jsme vybojovali a Müller po chybě obránce s brankářem zakončil do prázdné branky - 0:1. Vzápětí jsme zbytečně nakopli míč při nepřipraveném útoku a brejk zakončil útočník Hlučína razantní střelou pod břevno a vyrovnal - 1:1. Pak se dostal do samostatného úniku Kučera, ale na poslední chvíli jej při zakončení zablokoval obránce. Na druhé straně už udeřilo. Dlouhý pas mezi naše dva hráče je jakoby zmagnetoval a nechali jsme útočníka v klidu zpracovat míč a ten s přehledem zakončil na zadní tyč - 2:1. Stejně jako soupeř, tak i my jsme odpověděli okamžitě. Kučera se prosadil v pokutovém území, jeho nabídku usměrnil Charvát a Müller již neměl těžkou práci dopravit míč do sítě - 2:2. Skóre se na naší stranu otočilo po přihrávce Charváta na Hromase, který našel přihrávkou pod sebe na penaltě Grohmana a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě 2:3. Hned po rozehrávce jsme velice dobře zapressovali, Charvát vyslal do samostatného úniku Kučeru a bylo to o 2 góly - 2:4. Velmi hbitý útočník Hlučína však dostal tým ve žluté kombinaci znovu na kontakt. Po jeho individuální akci skončil míč opět v naší síti - 3:4. Do pauzy však náš náskok nezůstal jednobrankový. Charvát uvolnil Müllera, ten obešel i brankáře a jeho nabídku před branku zužitkoval Grohman - 3:5.

Divoké skóre napovídalo, že něco podobného by se mohlo odehrávat i ve druhé polovině. A stalo se. Donát poslal míč do křídla, kde se prosadil Fiedor, před brankou našel Rohlíčka a ten se z blízka nemýlil - 3:6. Podruhé se stejný hráč prosadil po přihrávce Tomiče, když si obhodil svého obránce a k tyči zakončil - 3:7. Když se zdálo, že utkání v poklidu dohrajeme a jen si s chutí zastřílíme, tak přišla hrůzostrašná pasáž, kdy se na náš herní projev nedalo dívat. Vše odstartovala naprosto tragicky vyřešená situace 3 obránci na 1 útočníka, která skončila gólem do naší prázdné branky - 4:7. Trápení ukončila až 69. minuta. Trčka poslal míč mezi obránce, Rohlíček odcentroval a Fiedor v náběhu poslal míč k tyči - 4:8. Fotr pak krásně uvolnil Trčku a ten se po několika nevyužitých šancích konečně zapsal mezi střelce - 4:9. Desítku uzavřel v poslední minutě Rohlíček svým hattrickem, ke kterému mu výrazně pomohl přihrávkou Trčka a náš dnešní střelec neměl problém trefit hlavou prázdnou branku - 4:10.

Trenér Petr Vanko: "Naše první výhra v přípravě, navíc podpořená vysokým počtem vstřelených branek určitě zahřeje, ale opakování se hrubých chyb v obraně, ze kterých dostáváme góly, je varující. Zápas byl jasně v naší režii a Hlučínu jsme dovolili skórovat po fatálních chybách. Pokud pominu třetí inkasovanou branku, kterou náš soupeř vyřešil velmi pěkně, tak zbytek byly dárky. Celkově však převládají pozitiva. Pokud pominu asi 18 minut dlouhou pasáž, kdy jsme se k ničemu nedostali, tak se nám dařilo hrát aktivně, útočně a výsledkem byl velký počet šancí a 10 branek. A to ještě další vyložené šance skončily na břevně nebo na výborně chytajícím brankáři. Zítra nás určitě čeká těžší úkol se soupeřem z Trenčína."