Cenný skalp Sigmy Olomouc pro U17

Klokani porazili Sigmu, která tradičně patří mezi mládežnickou republikovou špičku.

Cenný skalp Sigmy Olomouc pro U17

Zápas byl poznamenán obrovským vedrem a postupující únava byla znát na obou týmech. Oba celky tak nepohrdly přestávkou na pití v polovině obou poločasů. Lépe se s podmínkami popasoval náš tým. Byť jsme nehráli v takovém tempu jako v předchozích duelech (únava byla už cítit na každém kroku), tak klukům určitě nelze upřít snaha a bojovnost. Navíc jsme dokázali přidat i fotbalovou kvalitu a další branky.

Než se však třepetal míč v síti, tak na obou stranách zazněla branková konstrukce. Nejprve se po rozehraném rohovém kopu krásně proháčkoval obranou Sigmy Tomič, ale jeho střela skončila jen na zadní tyči. Domácí tým byl nebezpečný zejména po centrech ze stran a po jednom z nich nás zachránilo břevno. Ani tento moment nás v aktivitě nezastavil a po akci Rohlíčka se do šance dostal Kučera, ale brankář Olomouce vyrazil míč na rohový kop. Co oba týmy nezvládly téměř za celý poločas, tak stihly v jeho posledních 240 sekundách. Nejprve Hořák našel rozběhlého Káše, ten se zbavil obránce a jeho prudký centr usměrnil do branky důrazný Kučera - 0:1. Prakticky pár sekund před poločasovým hvizdem se nejlépe zorientoval na úrovni penalty domácí útočník a z otočky pohotově srovnal - 1:1.

Po pauze se však na vedoucí gól nečekalo dlouho. Po faulu jsme kopali přímý kop z velice výhodné pozice a Charvát prudkou ranou prostřelil zeď i brankáře - 1:2. Domácí se ve druhém poločase jen velice těžko dostávali k naší brance a na vině byla zejména naše klidná hra s míčem. Kluci velice trpělivě kombinovali a z jedné takové poklidné kombinace přišla přihrávka Charváta na rozběhlého Hořáka a ten se sám před brankářem nemýlil - 1:3. A nemuselo zůstat jen u 3 vstřelených branek. Svou vyloženou šanci neproměnil z blízka Trčka. Jediný nebezpečnější moment, který měli na svědomí domácí, vyřešil bezpečně Dařina, a tak jsme si s přehledem dokráčeli pro cenné vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Nad Sigmou se nevyhrává každý den a výhry si opravdu velice vážíme. Dnešní zápas se odehrával ve velké únavě a chtěl bych ocenit přístup celého týmu, protože to dnes nebylo vůbec jednoduché. Výsledek je o to cennější, že nejen, že jsme porazili silný tým, ale navíc si kluci výhru zasloužili za svůj fotbalový projev. Celkově můžeme být s prezentací Bohemky na Moravě spokojeni a věřím, že vysoko posazenou laťku posuneme svými výkony ještě výše."