Generálka jako hrom

Před startem druhé ligy Klokany prověří prvoligová italská Parma.

Generálka jako hrom

Bohemians za sebou mají první soutěžní zápas sezony. V prvním kole poháru vyhráli v Zápech a nyní už se připravují na nedělní start druhé ligy. Ve středu ale hráče i fanoušky čeká přípravné utkání s mnohem věhlasnějším soupeřem, než přijede v neděli. V Ďolíčku se totiž Klokani utkají s týmem z italské Serie A – FC Parmou.

Naši středeční soupeři se po nepříliš vydařených letech dostávají zpět na výsluní italského fotbalu. Před čtyřmi lety dokonce sestoupili ze Serie A. Hned se tam ale dokázali vrátit a od té doby se v tabulce umístili jednou na dvanáctém a dvakrát na osmém místě, a sedm výher v závěru loňského ročníku týmu trenéra Roberta Donadoniho dodává patřičný respekt. Na soustředění do Prahy ale už Italové přijedou bez svého nejlepšího loňského střelce. Šestnáctigólový talent Sebastian Giovinco se totiž v letní přestávce stěhoval do Turína a bude nastupovat za Juventus.

Klokani prožívají ostrý nástup do sezony. Po sobotním napínavém duelu v Zápech je v neděli čeká první kolo druhé ligy. Trenér Jozef Weber se ale na sobotní generálku těší. „Parma je přední tým italské soutěže a pro nás to bude vynikající srovnání. Příležitost dostanou všichni, i mladší hráči. Třeba pro Šumského a Nerada bude takový zápas ohromnou školou. Diváci se určitě mají na co těšit,“ zve do Ďolíčku trenér Bohemians.

Středeční zápas, jehož výkop je naplánován na sedmou hodinu večerní, se dá po dlouhé době bez nejmenší pochybnosti označit jako domácí! V Ďolíčku o víkendu pracovaly desítky brigádníků a na zápas i celou druholigovou sezonu bude náš stadion připraven. Vstupenky v ceně 150 a 250 korun si již od minulého týdne můžete kupovat na serveru ticketportal.cz i přímo v Ďolíčku.

Pro fanoušky v Ďolíčku je připraven i doprovodný program a brány stadionu se otevřou již dvě hodiny před samotným začátkem utkání. Navíc ve fanshopu bude k prodeji půlená šála a zápasové vlaječky z limitované edice. K dostání budou nové dresy na sezonu 2012/2013, tým se v nich v pondělí dopoledne fotil. Navíc je připraveno i speciální tričko pro návrat domů do Ďolíčku.

Středa 1. srpna 2012 19.00
Bohemians 1905 - FC Parma (Ďolíček)