Ďolíček viděl vítězství nad Parmou

Bohemka góly Jindřiška a Šumského zvítězila 2:1 (uvnitř Bohemka TV).

Ďolíček viděl vítězství nad Parmou

Do Ďolíčku se vrátily velké zápasy. Nový ročník druhé ligy začíná sice až v neděli, ale mnohem větší soupeř než o víkendu zavítal do Vršovic již ve středu. Na generálku si totiž Klokani pozvali italskou Parmu. Přítomen byl italský velvyslanec v ČR Pasqual D´Avine, a Ďolíček ožil tou pravou bohemáckou atmosférou, během níž se s klubem rozloučily i dlouholeté ikony klubu Marek Nikl a Pavel Lukáš.

Trenér Jozef Weber i přes těžký zápas v Zápech nikoho nešetřil a na hřiště v nových pruhovaných dresech vyběhla velmi silná jedenáctka.

A Klokani měli po pěti minutách první velkou šanci zápasu. To Jirouš chytře viděl nabíhajícího Kalinu, který ve výborné střelecké pozici přestřelil. Radovali se tak až po deseti minutách hosté, když si na centr za obranu naběhl Pabon, obstřelil Sňozíka a poslal Italy do vedení.

Z náskoku se ale Parma neradovala dlouho – ve čtrnácté minutě musel skvěle vychytat Šumského hlavičku Mirante. O minutu později bylo vyrovnáno, když Potočného přímý kop usměrnil do sítě Jindřišek.

Do vedení se mohly ještě do konce prvního poločasu dostat oba týmy. Nebezpečné střely Pabona a Biabianyho ale kryl či kontroloval Sňozík. Do vedení tak šla Bohemka. Jirouš vybojoval míč pro Šumského, ten po efektním zpracování napálil míč z hranice velkého vápna a Bohemka po prvním poločase vedla 2:1.

Druhé dějství začal svou střelou Jindřišek, jeho dalekonosná střela sice Mirantemu vypadla, brankář Parmy jí však v cestě za brankovou čáru v pohodě zabránil. Na druhé straně vystrašil vystřídavšího Jiřího Havránka Gallopa, střílel však nad.

Velkou šanci měl za Bohemku po hodině hry Bálek, který už šel sám na branku. Na poslední chvíli ho skluzem zastavil Palleta. Na druhé straně zase nájezd čerstvých útočníků Parmy zmařil Havránek.

Poslední větší šanci Bohemky měl Rada, po Jindřiškově centru z přímého kopu ale mířil hlavou těsně vedle. A když se na konci zápasu nedostal k zakončení ani Belfodil, skončil zápas cenným vítězstvím Bohemky v poměru 2:1.