Druhá liga začíná. Přijďte do Ďolíčku!

V prvním kole s nepříliš oblíbeným soupeřem.

Druhá liga začíná. Přijďte do Ďolíčku!

Fanoušci Bohemians nezažívají klidné dny. Radost z návratu do Ďolíčku a povedených výsledků v Zápech a s Parmou kalí smutná zpráva o odchodu Jiřího Steinbrocha na post manažera nebeské jedenáctky. Čas ale nejde zastavit a první kolo druhé ligy nás čeká již v neděli. Rozporuplnou atmosféru ligovému startu dodává i soupeř. Tým z pražské periferie za Prosekem.

Nemá hlubšího významu se zde o našem nedělním soupeři sáhodlouze rozepisovat. Nelze ho tu dokonce nazvat ani pravým jménem. S jistotou lze ale říci, že i přes odchody zkušeného Flachbarta, Šislera a Ibeho bude chtít vedení týmu ze Střížkova opět bojovat o horní patra druholigové tabulky, a to i přesto, že za poslední čtyři přípravné zápasy tento tým vstřelil pouhé dvě branky a rozstřílel se až v pohárovém utkání s divizní Litolí.

Klokanům se na naopak herně i výsledkově celkem daří. Po obratu v Zápech ve středu proti Parmě znovu vdechli Ďolíčku tu pravou atmosféru, která ho již po osmdesát let činí domovem Bohemians. Teď už se ale soustředí na nedělní utkání. „Bude to velmi ostrý start. Proti Parmě jsme herně nepropadli a věřím, že se můžeme ještě zlepšovat. V Ďolíčku bude i skvělá atmosféra, kterou si kluci, co tu budou hrát poprvé, ve středu okoštovali,“ těší se trenér Bohemians Jozef Weber.

Obě mužstva se za poslední roky setkala čtyřikrát, nikdy však ve druhé lize. Oba souboje v ČFL skončily remízou, stejně jako ten první prvoligový. Poslední utkání z dubna 2010 vstoupilo do historie jako „zápas, jaký svět neviděl“. Hosté tehdy z jakýchsi pohnutek odmítli nastoupit, fanouškům při odchodu adresovali gesto známé jako „jste jedničky“ a vyprodaný Ďolíček se bavil zápasem dvou tréninkových jedenáctek Klokanů, načež o kontumaci zápasu v náš prospěch rozhodl fotbalový svaz.

Po více než dvou letech se tento ligový zápas dá s klidným svědomím označit jako domácí, odehraje se totiž v Ďolíčku, který už je připraven na nápor fanoušků. Počet prodaných permanentek se blíží k číslu 2000 a naplno běží i předprodej na toto konkrétní utkání. Začíná se v neděli v 17.00 a jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Jiří Jech s asistenty Gallem a Peřinou.

Brány stadionu se otevírají tradičně dvě hodiny před utkáním, první pokladna na předprodej bude otevřena již ve 13 hodin. Připraveny budou všechny pokladny, stánky s občerstvením, kamenný a pojízdný fanshop se všemi novinkami, například s tradičním pruhovaným dresem na sezonu 2012/2013. Pár kousků pruhovaných šál Parmy a Bohemky bude taktéž k dostání ve fanshopu.

K rozloučení dojde s bývalým ředitelem klubu Jiřím Steinbrochem, kdy bude kondolenční kniha umístěna po celou dobu otevření stadionu v klubovém muzeu na ochozu hlavní tribuny. Bohužel nás nedávno opustili i další velcí příznivci Bohemians, Bohuslav Ceplecha, Ladislav Ledecký a další z řad dlouhověrných fanoušků.

V novém kabátu bude v prodeji i klubový magazín 1905 Klokan. Ten vám nabídne přehled všech letních posil, rozhovor s útočníkem Martinem Jiroušem a společně se ohlédneme za letní přípravou. Pro všechny bude platit jednotná cena 20 korun. Přijďte si vychutnat napínavou podívanou v neopakovatelné atmosféře legendy mezi stadiony.

Neděle 5. Srpna 2012 17.00
ĎOLÍČEK