U17 podlehla v přípravě Spartě

Klokani na Strahově branku nevstřelili a prohráli.

U17 podlehla v přípravě Spartě

Po úspěšném herním soustředění na Moravě a rychlém sledu zápasů jsme měli týden pauzy před dalším přípravným utkáním, kdy nás čekal opět velmi silný soupeř - Sparta Praha.

Na Strahově se hrálo na velice dobře připravené trávě a za velkého horka. Oba týmy toho taky na konci měly docela dost. V těchto podmínkách však slavila úspěch jednoduchá hra Sparty.

Dalo by se předpokládat, že prozatimní dobré výsledky a slušný herní projev dodají klukům sebevědomí a pokusíme se domácím vnutit naši hru, ale opak byl bohužel pravdou. Hned od prvních minut se nám nedařilo si normálně přihrát a Sparta nás zatlačila před naši branku. Z toho vyústilo několik rohových kopů, které jsme celkem bez problémů odvrátili, tyčka Surmaje a velká šance, kterou chytil Dařina. Sparta hrála jednoduše a s jejími nakopávanými míči si naše obranná řada vůbec nevěděla rady. Nestačili jsme rychlostně a nenahradili jsme to ani čtením hry. Každý brejk tak byl hrozně nebezpečný. Postupem času jsme vyrovnali hru a výsledkem bylo břevno po střele Blechy. Paradoxně ve fázi, kdy jsme hráli vyrovnanou partii, jsme po dalším brejku, kdy jsme situaci opět rychlostně nezvládli, inkasovali po akci Surmaje - 1:0. Ještě do poločasu mohlo být srovnáno, ale Fotr se k zakončení nedostal i vinou faulu v pokutovém území, penalta se však nepískala.

Ve druhé půli měla Sparta znovu více šancí než my a hned v úvodu ukázal parádní zákrok Šrámek, když vytáhl střelu Špačka nad branku. Pak jsme zahrozili po centru Káše, ale střela Fotra mířila mimo. Branku Sparty pak ohrozil Přibyl, jeho střelu zastavila tyč. A tak soupeř trestal po dalším brejku. Trestuhodná ztráta míče uprostřed, přečíslení, a bylo to o 2 branky - 2:0. Odpovědět chtěl Grohmann, ale jeho střela ze střední vzdálenosti mezi tyčemi neskončila, naopak po zákroku Šrámka na druhé straně trefil dorážející Sparťan hlavu Borka, který zabránil jasnému gólu. Pak se po akci Grohmanna dostával do šance Kučera, svou slabší pravačkou mířil však jen vedle. V poslední minutě jsme opět při zakládání útoku ztratili jednoduchý míč a další brejk Sparta znovu využila - 3:0.

Trenér Petr Vanko: "Bohužel jsme nenavázali na předchozí výkony. V obranné fázi mi chybělo včasnější dostupování hráčů s míčem a čtení hry. Sparta hrála jen dlouhé míče za obranu a my jsme nebyli schopni je zachytávat (zejména rychlostně). Z toho bylo i mnoho šancí, které jsme vytvářeli i velkými nepřesnostmi. Nebyli jsme schopni si dát pořádně 2 - 3 přihrávky a naše hra postrádala jednoduchost. Pokud chceme být úspěšní, tak musíme navázat na to, co nám vycházelo a nehledat jiné složité cesty."