V sobotu ráno do Pardubic

Klokany čeká zápas s druholigovým nováčkem.

V sobotu ráno do Pardubic

Bohemians se chystají na první výjezd na druhou ligu. A rovnou ten z Prahy nejlépe dosažitelný. V sobotu dopoledne nás na svém stadionku přivítají Pardubice.

Pardubický fotbal má dlouholetou tradici, nicméně současný FK Pardubice vznikl až v roce 2008 spojením tří menších klubů. Po dvouletém účinkování v divizi a stejném počtu sezon v ČFL se v minulé sezoně na úkor svého rivala z Chrudimi dostali do druhé ligy. V prvním zápase tým pod vedením Martina Svědíka prohrál v Karviné 0:1.

Klokany čeká další zápas po remízovém zápasu se Střížkovskými. Trenér Jozef Weber se ale už soustředí výhradně na následující utkání. „Viděl jsem je hrát přípravu se Střížkovem. Ve třetí lize se prezentovali ofenzivním fotbalem. Nemají v kádru žádná velká jména, ale jména dnes fotbal nehrají. V zápasech, které jsem viděl, podali velmi kvalitní kolektivní výkon,“ ví o příštím soupeři lodivod Klokanů.

Tým se musí vyrovnat i s nezvyklým dopoledním začátkem zápasu. „Pro mě je to trošku nestandardní. Myslím, že by se mělo hrát odpoledne pro lidi, ale to není výmluva. Dopolednímu výkopu se přizpůsobujeme. Trošku jinak bude vypadat trénink a i na místo zápasu jedeme o den dříve,“ prozrazuje Jozef Weber, který řeší jen drobné zdravotní patálie. Nicolase Šumského trápí viróza a o jeho startu se rozhodne v příštích dnech. Lukáš Budínský je už zdravotně v pořádku, ale čeká ho dohánění zápasového manka.

Poslední vzájemná utkání Bohemky s Pardubicemi se datují osm let zpátky. Tehdy v Ďolíčku Klokani zachraňovali v devadesáté minutě remízu 3:3. O sezonu dřív se z vítězství 2:0 radovali v Pardubicích hráči Bohemians, jarní zápas v Ďolíčku skončil bez branek. Od znovuzrození Bohemky a návratu pardubického fotbalu na scénu se kluby nesetkaly.

Pro fanoušky bude na místě připraven bohemácký pojízdný fanshop, který bude čekat před sektorem E u vstupu 4. Cena vstupenek je 50 Kč. Kdo se nebude moci zápasu zúčastnit osobně, pro toho Bohemka samozřejmě připraví živý textový online přenos. Fanouškovská stránka Bofor připravuje obnovené Radio Bohemka, které naladíte i přes stránky Virtuálního Ďolíčku.

Výkop zápasu Pardubic s Bohemians je stanoven na sobotních 10.15 na stadionu Na Vinici v Pardubicích. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Mikel, asistovat mu budou pánové Plesar a Hrabovský. Obnovenou premiéru zažívá při tomto utkání Holabus. Na autobusový zájezd se hlaste u Michala Holase na mobilu 731 131 631. Od Ďolíčku se odjíždí nejpozději v osm hodin ráno.

Sobota 11. srpna 2012 10.15 hodin
FK Pardubice - Bohemians 1905 (Stadion Na Vinici, Pardubice)