Hráči budou muset hodně přidat

Trenéři Weber a Svědík hodnotí zápas v Pardubicích.

Hráči budou muset hodně přidat

Na pozápasové tiskové konferenci v Pardubicích dostal jako první slovo trenér Bohemians Josef Weber. Ten nejprve pogratuloval svému protějšku k zaslouženému vítězství. „V první půli naše hra ještě splňovala parametry, kterými se chceme prezentovat. Bohužel nás trošku srazil gól, ale góly ve fotbale padají a máme dostatečně zkušené mužstvo, abychom se s z toho oklepali. Druhá půle už byla velmi špatná,“ viděl lodivod Klokanů, „musím říct, že se mi nepovedlo střídání a místo oživení hry přišel útlum, další chyba, druhý gól a pak už nás domácí v euforii trestali z brejků, měli tam šance, takže mi nezbývá než konstatovat, že hráli domácí 70 minut velmi dobře,“ pochválil soupeře trenér Bohemians.

Hráči Bohemians ale byli připraveni na to, co je na stadionu Na Vinici čeká. „Věděli jsme, s jakým soupeřem se potkáme, upozorňoval jsem na to hráče, protože jsem je dvakrát viděl a věděl jsem, že to je kompaktní tým, který spolu hraje už nějakou dobu. Bohužel si někteří hráči asi mysleli, že ten rozdíl bude větší. Narazili a pochopili, že budou muset hodně přidat, aby se stali ligovými hráči. Protože takových hráčů, jako jsou oni, pokud k tomu nepřidají bojovnost, běhá po našich hřištích desítky, ne-li stovky,“ varuje Weber.

Největším problémem Bohemky v prvních kolech je koncovka, vždyť Klokani ve dvou zápasech ještě nevstřelili branku. Zde ale vidí Jozef Weber hlubší problém. „Způsob hry, zakládání akcí a dostávání se do šancí se kluci jsou schopní naučit. Koncovka je z mého pohledu otázka talentu. Když dá někdo tolik gólů, jako Lafata v Jablonci, tak to umí, když se s tím někdo potýká celý život, tak může mít jednu dobrou sezonu, ale bohužel většinou góly nedává. V českém fotbale je takových hráčů málo a ve druhé lize ještě míň, ale jak jsou hráči vzadu zodpovědní za to, aby se bránilo, tak jsou hráči vepředu zodpovědní za mužstvo, aby nějaké branky dali. Z mého pohledu je to stejná chyba, jako když ji udělá obránce. To by nebylo spravedlivé házet to jen na ně. Koncovce se určitě budeme věnovat a pokusíme se na ní zapracovat,“ plánuje trenér Bohemians.

Pardubický trenér Martin Svědík byl po zápase podstatně spokojenější. „Do utkání jsme nevstoupili tak jak bychom chtěli, protože ze začátku zápasu jsme byli nervózní, nechali jsme Bohemku hrát. Bohemka hrála první poločas velmi dobře, produkovala svou hru, byly tam náběhy po stranách, které jsme velmi těžko zachytávali, ale pomohla nám vstřelená branka. Do druhého poločasu jsme náš blok stáhli až na polovinu, zahustili jsme Bohemce střed hřiště a donutili ji k nakopávaným míčům. Sbírali jsme odražené balony, takže jsme mohli chodit do brejkových situací a z toho pramenila druhá branka. Mohli jsme přidat ještě další, ale to pramenilo z toho, že Bohemka se musela tlačit dopředu a vznikal prostor pro protiútoky a šance," řekl šéf domácí lavičky, který i přes dobrý výsledek viděl v zápase i negativa. „Navázali jsme na Karvinou a bohužel se tam objevily věci, které nechceme. Kazili jsme jednoduché přihrávky a zbavovali se balonu, a to hlavně v prvním poločase, ve druhém už to bylo lepší, ale kombinace musí být daleko přesnější, protože potom to jsou bazény, co kluci běhají a stojí to hodně fyzických sil, takže určitě zlepšení v koncovce, ale jsou tam věci, které si musíme vyříkat a do příště je napravit,“ chystá se Svědík na další druholigová kola.