U17 v přípravě podlehla Kladnu na jeho hřišti 2:3

Předposlední přípravné utkání před startem ligových bojů Klokani prohráli.

U17 v přípravě podlehla Kladnu na jeho hřišti 2:3

Zápas se hrál za slunečného počasí na velice dobře připraveném hřišti. Proti nám stál velmi bojovný a houževnatý soupeř, který jak se později ukázalo šel za výhrou mnohem více než my, a těsně jsme tak prohráli.
Zápas nabídl poměrně zajímavou podívanou s územní převahou našeho týmu, ale produktivnější, zejména v první polovině, byli domácí. My jsme svými šancemi pohrdli, zejména v druhém poločase byla naše převaha výrazná, nedokázali jsme však přidat to nejpodstatnější, a to góly.

Už v prvních minutách jsme náš tlak přeměnili v rohové kopy. Jeden z nich zahrál Kučera a po velkém závaru vykopávali Kladenští míč z brankové čáry. Pak Káš vyslal kolmicí mezi obránce Kučeru, ale jen jsme se seznámili se slabinou, která nás pak provázela celý zápas - finální přihrávka. Kopal se rohový kop, po jehož zahrání mířil Fotr nepřesně. Kladno nám ukázalo, jak má vypadat útočná fáze: po autovém vhazování jsme nezvládli průnik útočníka a kopala se penalta, na kterou si sice Šrámek sáhl, ale chytit ji nedokázal - 1:0. Pak se po centru Fotra dostal do velmi dobré pozice Káš, ale branka byla zatím zakletá. Po přiťuknutí Grohmanna poté pálil Tomič, ale jeho pokus se opět mezi tři tyče nevešel. Vzápětí přišlo další vhazování Kladna, další prohraný souboj, centr a hezká trefa z voleje - 2:0. Na tuto branku jsme dokázali reagovat. Velice dobře hrající Káš vybojoval míč, obešel protihráče a střelou k tyči snížil - 2:1. O jeden gól to však nebylo dlouho. Špatná rozehrávka založila domácím brejk, s přehledem ho zakončil Borák - 3:1. Před přestávkou ještě mohl snížit Fotr, ale při obcházení brankáře si dal míč příliš daleko a ten skončil v autu.

Po pauze jsme pokračovali v aktivitě. Po pasu Borka se dostal do šance Kučera, ale ztroskotal na velice dobře chytajícím brankáři Kladna. Pak se po autu Kalaše dostal do šance Müller s Brakem, ale ani oni míč do brány nedotlačili. V dalším závaru se v pokutovém území domácích nedokázali zorientovat Donát, Kučera a Fotr a opět to nebylo 3:2. O chvíli později se před brankářem objevil Kostka, ale kličkou se znovu dostal až do autu. V nadějné pozici se dále objevil Trčka, ale finální přihrávku uspěchal a jen potvrdil, že tato disciplína nám v neděli prostě nesedla. Kvůli zbytečným faulům byl vyloučen Kalaš a hráli jsme v deseti. Na naší hře to však nebylo znát a stále jsme se tlačili do koncovky. Po akci Káše dostal míč před prázdnou branku Kostka a zaslouženě snížil - 3:2. Domácí z jediné vážnější akce ve druhém poločase trefili spojnici z brejku. V závěru mohl ještě vyrovnat Kučera, ale jen nechal vyniknout brankáře Kladna.

Trenér Petr Vanko: "Vůbec jsme se nedokázali srovnat s hlubokou obrannou hrází Kladna. V první polovině jsme navíc soupeři nepřesnou rozehrávkou nabízeli brejky do otevřené obrany, které končily góly. Neměli jsme kvalitu ve finální fázi a vázla nám zejména poslední gólová přihrávka. Druhá polovina byla mnohem lepší a domácí se k ničemu nedostali. Bohužel jsme své šance nevyužili. Chválím však kluky, že se až do poslední minuty snažili vyrovnat, i když jsme vinou nedisciplinovanosti hráli o deseti."