V neděli proti Sokolovu

Klokani chtějí odčinit výkon z Pardubic.

V neděli proti Sokolovu

Tradice se vrací. Nedělní odpoledne má ve Vršovicích jasný vrchol úderem sedmnácté hodiny. V tu chvíli totiž začíná zápas Bohemky v Ďolíčku. Tento týden bude soupeřem několikaletý účastník druhé ligy – Baník Sokolov.

Západočeši hrají druhou ligu sedmou sezonu, když předtím odkoupili licenci od našeho minulého soupeře z Pardubic. Během následujících sezon se stali černým koněm druhé ligy a v loňském ročníku dosáhli zatím svého nejlepšího umístění. Skončili třetí a jen díky nevyhovujícímu stadionu v letošní sezoně nehrají Gambrinus ligu.

Sokolov posílilo v letní pauze osm nových tváří, mezi nimi z Bohemky známý Martin Knakal. Odešli například Hanzlík či další exklokan Miloslav Strnad. Po dvou kolech mají zatím Sokolovští na kontě prohru 1:2 ve Zlíně a domácí výhru 1:0 nad Varnsdorfem.

Jeden bod, nula na kontě vstřelených gólů. To je po dvou kolech bilance Bohemky. Hráči by tuto bilanci v neděli chtěli výrazně změnit. „Rozhodně chceme napravit dojem z Pardubic, kde se nám utkání nepovedlo. Ukázali jsme si chyby, ale je teprve začátek soutěže, takže rozhodně nepropadáme panice,“ uklidňuje Jozef Weber, jemuž se vyprázdnila marodka a může tak do zápasu počítat s kompletním kádrem.

Oba týmy se za poslední roky ve druhé lize utkaly celkem čtyřikrát a třikrát vyšli z utkání vítězně Klokani. Jedinou výjimkou byl zápas v Ďolíčku v červnu 2007, ve kterém Baník utnul osmnáctizápasovou sérii Klokanů bez porážky. V posledním zápase v Ďolíčku, který se odehrál bez týdne před čtyřmi lety, rozhodl o těsném vítězství Bohemians Jiří Rychlík.

Zápas se Sokolovem začíná na tradičním místě v tradičním čase, tedy v Ďolíčku v neděli v sedmnáct hodin. Řídit ho bude rozhodčí Drábek za asistence pánů Hocka a Arnošta. V Ďolíčku se můžete rovnou přihlásit na zájezd k dalšímu zápasu do Zlína. Zájezd pořádá Michal Holas dostupný na telefonním čísle 736 131 631. Cena zájezdu při plně obsazeném autobusu je 420 korun.