U17 na úvod ligy snadno porazila Svitavy

Již první poločas rozhodl o všem a o poločase již nebylo o vítězi pochyb.

U17 na úvod ligy snadno porazila Svitavy

Skóre 7:0 jsme ve druhé polovině navýšili jen o 1 branku, protože jsme další šance nevyužili a celkově byla naše hra o poznání pomalejší.

Od úvodu jsme byli aktivnějším týmem a potvrzovali roli favorita. Centr Přibyla ještě obrana hostí odvrátila, ale pak našel za obranou obloučkem Káš rozběhnutého Kostku a ten si stejným způsobem poradil s brankářem - 1:0. Po rohovém kopu bylo málem srovnáno, ale proti první a poslední možnosti Svitav zakročil proti hlavičce Dařina. Na druhé straně gól už padl. Blechův rohový kop usměrnil na přední tyči do branky Brak - 2:0. Po Kučerově centru pak navýšil náskok Kostka - 3:0 a po Fotrově centrovaném míči se prosadil v pokutovém území Grohmann - 4:0. Pátý gól padl po akci aktivního Kostky a mezi střelce se opět zapsal Grohmann - 5:0. Ten byl i u další branky, když hezky uvolnil Kučeru a jeho přesnou nabídku usměrnil do branky Trčka - 6:0. Poslední slovo si před poločasovým hvizdem vzal kapitán Káš a po individuální akci zakončil přesně - 7:0. Ve velkém horku se tak šlo do kabin za velice lichotivého stavu.

Druhý poločas už se hrál pod dojmem výrazného vedení. Soupeř se směrem dopředu prakticky nedostal a my jsme již nebyli tak aktivní. Jako by na hráče působilo horko nebo uspokojení, ale pohyb už nebyl tak svěží jako v prvním poločase. Šance však i přesto byly. Hned v několika palebných pozicích se ocitl Hromas, po hezké kombinaci po levé straně pálil vedle z dobré pozice Kostka, pak neuspěl sám před brankářem Trčka a po krásné akci, kterou odměnili diváci potleskem, se neujaly ani efektní nůžky Kostky. Jediný gól jsme přidali po otočení hry, na pravé straně posunul míč Přibyl Hromasovi a jeho přihrávku usměrnil do branky Trčka - 8:0.

Trenér Petr Vanko: "Dnešní zápas by se těžko dal označit za ligový. Na výhru jsme se příliš nenadřeli a s chutí jsme si zastříleli. Ve druhé polovině už naše tempo bylo velmi průměrné až podprůměrné a náskok tak narostl jen minimálně. Do reality nejvyšší soutěže se vrátíme hned v sobotu, když pravděpodobně na Xaverově vyzveme Slavii. Pro náš tým je to velká výzva a věřím, že nebudeme jen sparingpartnerem."