U14 začala vítězně

B-žáci uštědřili domácím debakl

U14 začala vítězně

Plzeňští na domácím hřišti v Luční ulici začali náporem, a hlavně s Graiciarem na hrotu měli stopeři spoustu práce. Domácí nápor vyvrcholil nastřelením břevna ve 3. minutě.
Pak jsme převzali iniciativu a až do 25. minuty jsme prakticky ovládli hru a nepustili domácí za půlku.
Stříleli jsme často, ale převážně mimo branku. Náš tlak postupně sílil: Ve 20. minutě ještě Zita z nulového úhlu gólmana neprostřelil, ale o chvíli později už udeřilo - Petrák narýsoval uličku pro Hlináka, ten z levé strany přesně přihrál před bránu a Zita zakončil - 0:1.
Poté jsme bohužel povolili a domácí naopak přidali. Při jednom z brejků fauloval zbytečně ve vápně Fiala plzeňského Graiciara a kopala se penalta. Zákrok, který mohl být oceněn i kartou odnesl domácí útočník zraněním, kvůli kterému byl nucen střídat. Penaltu Fiala kryl.
Poměr střel v prvním poločase - Bohemka 3/5  a Plzeň 2/1.

Do druhého poločasu vstoupili Plzeňští opět náporem, ten ale trval pouhé dvě minuty a nic z něj nevytěžili - zejména díky skvělému výkonu stoperů a Farkaše. Bohemka i přes velké vedro hrála aktivně a vytvořila tlak na domácí obránce. Zejména Hisem na pravém křídle jim důrazným presinkem znepříjemňoval život. Ve 40. minutě šel dokonce Hisem sám na brankáře, ale nepodařilo se mu ho přehodit. O chvíli později, ve 43. minutě, dostal od Petráka skvělou přihrávku Zita a nemýlil se - 0:2. Od této chvíle jsme naprosto ovládli hřiště. V 54. minutě po faulu na Zitu proměnil s jistotou penaltu Petrák - 0:3. V 62. minutě po přihrávce obešel Zita i brankáře a zakončil do prázdné brány - 0:4. V 64. minutě po faulu na Petráka proměnil penaltu Farkaš - 0:5. V 65. minutě po centru z levé strany trefil Zita tyč a nakonec v 70. minutě Vu skvěle rozehrál přímý kop a odražený míč dorazil do brány Farkaš - 0:6.
Poměr střel ve druhém poločase - Bohemka 8/7 a Plzeň 0/2 .

Komentář soupeře:
"Musíme říci, že soupeř dnes zvítězil zaslouženě a ve druhém poločase nás jednoznačně přehrál. Z utkání si můžeme vzít mnoho poznatků, jak pracovat na našem zlepšení a kam se ubírat," zhodnotil zápas trenér Josef Šneberger.