V sobotu večer do Zlína

Klokani jedou odčinit porážku z přípravy.

V sobotu večer do Zlína

Sestupem dvou pražských celků a postupem dvou moravských do první ligy sice v té druhé ubylo týmů z východní části Republiky, přesto si ale hráči i fanoušci Bohemians daleké cestování užijí. Poprvé již v sobotu, kdy je čeká výprava do Zlína.

Zlínský klub vstoupil do nové sezony s novým titulárním sponzorem, šesti novými hráči a velkými ambicemi. Tým trenéra Aleše Křečka se chce pohybovat v nejvyšších patrech tabulky a páté místo považuje za minimum. Pomoci k tomu má nově zvolený kapitán, kterým se stal velezkušený Tomáš Polách, příchody zkušených Malcharka či Červenky i nový herní styl. V domácích zápasech chce totiž Aleš Křeček praktikovat hru na tři obránce.

V posledním zápase dokázali naši sobotní hostitelé vyhrát v Karviné 1:0, v jediném domácím zápase porazili na úvod druhé ligy 2:1 Sokolov. Radost ze dvou výher ale kalí dva týdny starý výprask 0:4, který si „Ševci“ odvezli z olomoucké Holice.

Klokani minulou neděli odčinili výhrou nad Sokolovem předešlý nepřesvědčivý výkon a nyní se chystají na dalšího soupeře. „Prohra v přípravě pro nás byla poučením. Zlín střídá různé varianty rozestavení, v posledním zápase už nastoupili se čtyřmi obránci, ale připravujeme se na všechno,“ oznamuje trenér Jozef Weber. Tomu nevadí ani prodloužený výkop utkání. „Zítra budeme mít odpolední trénink, ale nevidím to jako komplikaci. V současných vedrech to může i pomoci,“ říká trenér, který může na sobotu počítat se všemi hráči kromě Davida Bartka. Ten v minulém zápase dostal červenou kartu, po které automaticky následuje jednozápasový distanc. Bohemka ale ještě čeká na potvrzení trestu disciplinární komisí.

Oba týmy se naposledy potkali v letní přípravě. Omlazená sestava Bohemians vyběhla proti Zlínu v půlce července na hřišti v Lanžhotě, soupeř ji přehrál a zaslouženě zvítězil 3:0. Poslední soutěžní zápasy už jsou hodně vousaté. Se Zlínem jsme se naposledy potkali v sezóně 2007/2008, tehdy v Ďolíčku na gól Radka Sňozíka z penalty dvakrát odpověděl Vyskočil a zařídil odvoz tří bodů na východní Moravu. V jarním zápase pak diváci na zlínské Letné viděli bezbrankovou remízu.

Zápas se odehraje na Letné, nikoli v Praze, ale na zlínském stadionu, který nese stejný název. Výkop je naplánován na sedmou hodinu večerní a řídit ho bude hlavní rozhodčí Franěk za asistence pomezních sudích Marka a Kovaříka.

Sobota 25. srpna 2012 19.00 
FC Fastav Zlín - Bohemians 1905 (Stadion Letná, Zlín)