Vršovické derby U17 nakonec výsledkově lépe pro Slavii

Ve vyrovnaném utkání Klokani vedli, ale nakonec prohráli 1:2.

Vršovické derby U17 nakonec výsledkově lépe pro Slavii

Soupeřem nám byl jeden z favoritů soutěže - SK Slavia Praha. Hrálo se v jejím novém domově, který dlouhá léta patřil Viktorce Žižkov, na Xaverově. Pražské derby si nenechalo ujít docela dost diváků, a tak zbývalo jen počkat co borci v zelenobílých a černých dresech předvedou.

Nutno říct, že podívaná to byla více než zajímavá a přihlížející se po celý zápas určitě nenudili. Do zápasu jsme vstoupili bez ostychu a po téměř celý první poločas jsme byli aktivnějším celkem. Také na úvodní branku se nečekalo dlouho. Fotr odcentroval, Charvát míč v pokutovém území jen posunul a Bláha se zblízka nemýlil - 0:1. Hned za pár vteřin bylo vyrovnáno. Po rozehrávce Slavie se míč k naší smůle odrazil přímo na kopačky Fotra, který běžel sám na branku a zakončil přesně - 1:1. Vyrovnání nás sice utlumilo jen na chvilku, ale i to stačilo domácím, aby si vytvořili další šanci, kterou uhasil Dařina. Pak se hrálo podle našich not, ale zakončení Müllera vytlačil na rohový kop Otáhal a ani hlavička Braka z bezprostřední blízkosti gólem neskončila. Pak jsme se z gólu radovali, ale skórující Bláha zakončoval podle rozhodčích z ofsajdu. Slavia hrozila z brejků a také se mohla radovat z gólu, s vypětím všech sil jsme však odolali.

Nástup do druhého poločasu se o poznání lépe vydařil Slavii. Zejména uprostřed zálohy jsme nestačili pokrývat hráče a nabízený prostor využívali záložníci domácích k přesným přihrávkám na útočníky. V této pasáži, která trvala asi 15 minut jsme naprosto vypadli z role a jen díky obrovské bojovnosti a troše štěstí jsme neprohrávali. Pak jsme se však opět zvedli a zápas se stal znovu vyrovnaným. Paradoxně zrovna ve fázi, kdy jsme zvedli hlavu a zdánlivě byli znovu lepším celkem, jsme inkasovali. Volný přímý kop šest minut před koncem jsme nepokryli a malá změna směru v dráze letu míče znamenala vedení domácích - 2:1. Hráči však nesložili zbraně a hnali se za vyrovnáním. Ve velkých šancích ale na konci utkání netrefili branku Donát s Hořákem, a tak jsme z utkání odcházeli sice poraženi, ale určitě se vztyčenou hlavou.

Trenér Petr Vanko: "Zatímco minulý týden jsem zápas svou úrovní nazval neligovým, tak tentokrát se musím přiklonit k pravému opaku. K vidění byl velice zajímavý duel a nehráli jsme v něm určitě druhé housle. Jsem rád, že se všichni na hřišti vydali ze všech sil a byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Ve druhém poločase jsme však měli čtvrthodinový výpadek, kdy jsme byli jen v roli pozorovatelů a domácí mohli rozhodnout. Škoda, že se nám v závěru ještě nepodařilo vyrovnat, protože remíza by určitě nebyla nezasloužená, ale takto nezbývá než pogratulovat domácí Slavii k výhře a našim klukům za povedené pasáže ve hře."