V přípravě si U17 poradila s U19 Graffinu Vlašim

Mladí Klokani si zkusili hru proti silově vyspělejšímu soupeři.

V přípravě si U17 poradila s U19 Graffinu Vlašim

Soutěžní sezónu jsme si proložili přípravným utkáním v Davli, kde jsme se utkali se starším dorostem Vlašimi.
Vlašimský účastník krajského přeboru jej zatím bez ztráty bodu vede, takže pro něj možnost utkat se s Bohemkou byla určitě vítaným zpestřením. Stejně tak to ale platilo pro nás, protože to byla nová zkušenost, kdy jsme se mohli potkat se soupeřem i o 2 roky starším, který je fyzicky vyspělý a museli jsme hledat cesty, jak jeho obranu překonat.

Ze začátku trávník pokropil déšť, který se přehnal přes Davli a povrch tak dostal příjemný skluz, který přispěl k rychlejšímu posunu míče. V úvodu zápasu se hrálo poměrně vyrovnaně, ale pak jsme převzali otěže zápasu my. Za naší převahy občas vyrazil soupeř do rychlých brejků, které měly střídavě úspěch, střídavě ztroskotaly na naší defenzivě. V první šanci se ocitl Káš, který usměrnil rohový kop Kučery jen do tyče a nevedlo se mu ani z dorážky. To další rohový kop už byl úspěšnější. Zahrával jej Donát a hostující obránce si jej srazil do branky - 1:0. Zanedlouho se Donát dostal ke střele, se kterou si brankář neporadil, k dorážce se dostal Trčka a nemýlil se - 2:0. Odpovědět mohla Vlašim z brejkové situace. Ale Dařina v souboji s hostujícím útočníkem uspěl. My jsme kontrovali po centru Kučery a hlavičce Kostky, kterého brankář zázračně vychytal. Ale třetímu gólu ve své síti stejně nezabránil. Charvát vystřelil, jeho prudkou střelu brankář jen vyrazil a Kostka dopravil míč do odkryté branky - 3:0. Hned za minutu zůstal po souboji ležet v pokutovém území otřesený Borek, jeho spoluhráči mu však vůbec nepomohli a jen sledovali, jak se prosazuje hostující útočník - 3:1. Po přestávce byla naše převaha mnohem výraznější a Vlašim se jen bránila. Proti fyzicky vyspělým hráčům jsme míče netrpělivě nakopávali a souboje jsme prohrávali. Místy se však vyskytla kombinace a hned slavila úspěch. Po jedné z kombinací se dostal k centru Hromas, míč se odrazil na hranici pokutového území k Trčkovi a ten prostřelil brankáře - 4:1. Ke korekci výsledku došlo těsně před koncem. Špatně vystavený soupeř do ofsajdu, následoval nájezd dvou hráčů na Šrámka a útočník hostí si poradil sám - 4:2.

Trenér Petr Vanko: "Jsem rád, že jsme tento zápas odehráli. Velice cenná zkušenost proti staršímu soupeři. Kluci viděli, že některé cesty ke vstřelení gólu nevedou a jsem rád, že jsme si vyzkoušeli hru do kompaktní obrany, která nás čeká v sobotu s Meteorem."