Klokani chtějí odčinit velký průšvih

V neděli od pěti hrají Bohemians s Karvinou

Klokani chtějí odčinit velký průšvih

Ne úplně vyrovnané jsou zatím výkony hráčů Bohemians v nové sezóně. Vítězství nad Sokolovem a ve Zlíně kalí prohra v Pardubicích a čerstvé vypadnutí z poháru s Meteorem. Šanci udobřit si fanoušky budou mít Klokani již tuto neděli. V Ďolíčku přivítají Karvinou.

Týmu trenéra Pavla Malury se v úvodu sezóny moc nedaří. V prvním kole ještě udolal 1:0 Pardubice, poslední dva domácí zápasy ale stejným výsledkem prohrál se Zlínem a Znojmem. S pohárem se rozloučil stejně jako Bohemka včera, když nestačil na Baník Ostrava. Venkovní zápas absolvovali karvinští pouze jeden - ve druhém kole si ze Střížkova odvezli bod za remízu 2:2.

Porážka od divizního Meteoru byla pro Klokany velmi překvapivá. „Byl to neočekávaný direkt a hráči dnes na tréninku cítili, že to byl velký průšvih. O to víc je to motivuje, aby to v neděli proti Karviné napravili,“ říká Jozef Weber. Ten i přes špatné výsledky Karvinou rozhodně nepodceňuje. „Je to velmi ambiciózní klub. Plánuje stavbu stadionu. Přišli zkušení hráči jako Bolf, Besta či Fischer. Výsledky tomu zatím neodpovídají, ale karvinští budou rozhodně tabulkou stoupat,“ předpovídá trenér Bohemians s přáním, aby se „nechytli“ již tuto neděli.

Historie vzájemných utkání obou soupeřů je velmi chudá. Od vzniku karvinského fotbalového klubu v dnešní podobě jde vlastně o pouhá dvě utkání ve druhé lize 2008/2009. Podzimní zápas v Ďolíčku skončil výhrou Klokanů 2:0 po brankách Sňozíka s Rothem, jarní odveta v Karviné dopadla nerozhodně 1:1.

Zápas se odehraje v tradičním čase na tradičním místě, tedy v neděli od pěti hodin odpoledne v Ďolíčku, bloudícím fanouškům napoví i nově pojmenovaná tramvajová zastávka Bohemians. Jako hlavní bude zápas řídit rozhodčí Orel za asistence pánů Korduly a Kociána. Vstupenky si můžete pořídit již nyní nejen v Ďolíčku, ale i na všech prodejních místech sítě Ticketportal. Zároveň jsou v prodeji i lístky na zápas se Znojmem, který se odehraje o týden později.