Dělba bodů devatenáctek v derby

Sparta si odváží z Vršovic bod za remízu 1:1.

Dělba bodů devatenáctek v derby

Konečně nejen mohu, ale musím být ve svém hodnocení v pozitivním a pochvalném duchu. Já bych začal již čtvrtečním přípravným utkáním s naší juniorkou, protože již tam jsme jednoznačně prokázali, že naše schopnosti prezentovat se kvalitním projevem jsou úplně jinde než v posledním vystoupení v Pardubicích.
A dnes jsme to opět dokázali. V rušném, dramatickém a do 60. minuty i fotbalovém zápase jsme byli Spartě velmi důstojným protivníkem. Vedoucí branka byla nejen vyústěním naší snahy, ale troufnu si říci, že při kvalitnějším řešení před brankou hostů mohl být náskok ještě výraznější. Inkasující soupeř zvýšil obrátky, přebral iniciativu a zaslouženě vyrovnal. V nahoru-dolů hraném závěru již převažovala urputnost a nasazení nad fotbalovostí, ale přesto si myslím, že se přítomní nemohli nudit a viděli v pražském derby velmi zajímavý duel.

Úvodní čtvrthodinu byl nejnebezpečnějším mužem Roman Artemuk, který nejprve trefil tyč po pasu od Adama Pyszného a po vysunutí Milanem Havlem pálil jen do dobře postaveného brankáře Sparty. Hosté zahrozili poprvé v 16. minutě, ale jejich průnik ze strany nebyl naštěstí dotažen gólově. Po dalším zajímavém průniku Romana Artemuka a jeho centru se objevil ve velké příležitosti před brankou aktivní Adam Pyszny, ale hlavou mířil jen vedle levé tyče. I soupeř zahrozil hlavou, když pokus jejich útočníka líznul břevno. Naši aktivitu zbrzdila dvě vynucená střídání, ale postupně jsme opět nabírali obrátky. Své možnosti do poločasu promarnil Marek Barták a hlavička Milana Havla po rohu skončila těsně nad. 
V nástupu do druhé části se uvolňoval ve vápně Dan Bláha a hosté jej zablokovali v poslední chvíli. V 52. minutě získal Milan Havel míč, pelášil a pelášil a jeho zakončení vytáhl s velkým vypětím brankář alespoň na roh. Za tři minuty mohlo udeřit na druhé straně, ale při střele za hranicí vápna jsme měli štěstí, když se otřáslo břevno. A tak se skóre poprvé měnilo po hodině, kdy si na dlouhý aut Adama Pyszného naběhl Milan Havel a hlavou nás poslal do vedení. Hosté zvýšili obrátky a v následných minutách se prezentoval několika zákroky Petr Dočekal. Když už to vypadalo, že zvedáme hlavu a odoláme, tak přišlo vyrovnání hlavou po rohovém kopu a tím i dělba bodů.