Čtyři sta kilometrů za Bohemkou

Klokani hrají v sobotu zápas sedmého kola v Opavě.

Čtyři sta kilometrů za Bohemkou

V rámci druhé ligy se pražský fanoušek dál už v této sezoně nepodívá. Bohemku čeká výjezd do Opavy, kde v sobotu v podvečer odehraje zápas sedmého kola proti místnímu Slezskému fotbalovému klubu.

Opavští fanoušci si v posledních letech, podobně jako příznivci Bohemians, zažili své. Jejich klub kvůli ekonomickým problémům před sedmi lety odehrál jednu sezonu i v krajském přeboru. Nyní ale již druhou sezonu nastupuje opět ve druhé lize. Vstup do letošní soutěže se ale Slezanům hrubě nepovedl. V tabulce jsou poslední, mají nejhorší obranu v soutěži a na kontě pětigólové výprasky na Žižkově a od Pardubic. Vedení klubu před několika týdny sáhlo ke změně trenéra a proti Bohemce tak bude místo odvolaného Josefa Mazury tým v domácí premiéře vést David Vavruška.

Bohemians do Slezska odcestují v pátek se sérií čtyř ligových výher v řadě. Trenér Jozef Weber se ale vyhýbá silným slovům. „Není důvod k nějakým velkým oslavám. Soutěž je dlouhá, ale v dobrých výsledcích chceme určitě pokračovat.“ V Opavě ale čeká Klokany nelehký soupeř. „Mají tam kvalitní hráče a určitě to není tým, co by měl spadnout. Nový trenér může hráče nakopnout a nastartovat k lepším výsledkům,“ čeká od sobotního soupeře trenér Bohemians, kterému se v posledních dnech vyprazdňuje marodka. Všichni hráči se zapojili do tréninku a v pátek se rozhodne o startu nedávno zraněných.

Poslední prvoligové vzájemné utkání je více než deset let staré. V poslední sezonách se oba týmy potkávaly ve druhé nejvyšší soutěži. Naposled před čtyřmi lety, kdy o konečném výsledku 1:0 pro domácí v obou zápasech rozhodly velmi rychlé góly. V Ďolíčku si dal vlastence Cigánek v šesté minutě, na jaře se pak v Opavě po třech minutách trefil Halaška. V sezoně 2006/2007 se o vybojovaný bod za remízu 1:1 v Opavě zasloužil svým gólem Martin Kotyza. Ten otevřel také skóre jarního zápasu, ve kterém se před osmi tisíci diváky ještě dvakrát prosadil Škoda a Bohemka vyhrála 3:0.

Zápas v Opavě se odehraje tuto sobotu a výkop má naplánovaný na 18. hodinu. Hlavním rozhodčím zápasu byl delegován Tomáš Adámek, na čarách mu budou asistovat pánové Gallo a Peřina. Vstupenky na zápas budou k dispozici přímo na Městském stadionu v Opavě.

SFC Opava - Bohemians 1905
Sobota 15. 9. 18.00 - Městský stadion v Opavě