Klokani ve Slezsku kralovali

Bohemka vyhrála v Opavě 4:1 (uvnitř Bohemka TV).

Klokani ve Slezsku kralovali

V sedmém kole druhé ligy se Bohemka vypravila do Slezska. Konkrétně do Opavy, kde ji čekal souboj s týmem, který je z dosavadního průběhu sezóny lehce zklamaný. SFC Opava se totiž před zápasem krčil na dně tabulky.

První šanci měli Opavští. Konkrétně její kapitán Lumír Sedláček, který zkusil přímo z rohového kopu překvapit Radka Sňozíka. Ten si ale jeho pokus pohlídal. Neujala se ani střela Prokeše, takže do vedení šli Klokani.

Běžela čtrnáctá minuta, když Růžičkův centr prodloužil Bálek hlavou na osamoceného Nerada, který zblízka poslal Bohemku do vedení. Od té chvíle Bohemians ovládli hřiště.

O deset minut později se dvakrát zaskvěl domácí brankář Květon proti Bartkovým hlavičkám. Jenže co mu to bylo platné, když mu nepomohli spoluhráči, k dorážce se dostal Vladimír Bálek a nadvakrát protlačil Bohemku do dvoubrankového vedení.

Na hřišti hrozilo jen jedno mužstvo: Ve třiatřicáté minutě se protáhl do vápna Bálek, vybídl ke střele Nerada, proti kterému se opět vytáhl Květon. Mladý záložník Bohemians byl v šanci i po následném rohovém kopu, míč mu ale uskočil. Když se ve 42. minutě neprosadil v záklonu hlavičkující Šmíd, skončil první poločas 2:0 pro Bohemku.

Do druhého poločasu vstoupila Opava aktivněji a do Sňozíkova vápna létal jeden centr za druhým. Dlouho ale nebyl žádný pro branku Klokanů nebezpečný. Když už se po hodině zdálo, že se hra vyrovnává, domácí udeřili. Sedláček svůj rohový kop na první pohled velmi přetáhl. Do jeho centru ale nastavil hlavu Partyš, překvapil celou obranu zelenobílých a snížil.

Do konce zápasu zbývalo 30 minut a Opavští se hnali za vyrovnáním. Byli aktivnější, ale dlouho se nemohli dostat do velké šance. Až v 83. minutě předvedl krásný průnik Ficek, předložil míč Schaffartzikovi, který pálil těsně vedle.

Závěrečný tlak Opavy zakončili Bohemians stylově. V 87. minutě se Moravec prosmýkl kolem koncové čáry, předložil míč Bartkovi, který zblízka rozhodl. O dvě minuty později se situace opakovala jako přes kopírák - Bartek se uvolnil, vyzval ke střele Šimla, a ten uzavřel skóre na 4:1.