Výsledek je pro domácí krutý

Trenéři Vavruška a Weber hodnotí utkání v Opavě.

Nový trenér Opavy a čerstvý čtyřicátník David Vavruška viděl hlavní příčinu porážky svého týmu již v prvním poločase. „Máme pořád stejný problém. Jakákoli standardní situace je průšvih, protože je řešíme hrozně špatně. Jsme laxní, nezajišťujeme se. A když po dvou standardkách prohráváme dva nula, špatně se hraje,“ našel důvod porážky Vavruška, pro kterého je ale konečný výsledek neodpovídá průběhu. „1:4 jsme si nezasloužili ani náhodou. Když jsme dali na 1:2, měli jsme šanci a při gólech v závěru byla menší koncentrace na obranu. Problém je hlavně v těch standardkách, které jsme nezvládli,“ nevidí závěrečné skóre tak černě trenér Opavy.

Jozef Weber se svým trenérským kolegou souhlasil. „Vstup do utkání nám vyšel. Dali jsme dvě branky, ale hra nebyla taková, jakou jsem očekával. Musím říct, že Opava statečně vzdorovala, zaslouženě snížila a v té chvíli jsem měl obavu o výsledek. Naštěstí se nám v závěru podařilo hru zklidnit, udržet míč a dvěma brankami utkání rozhodnout. Ten výsledek 1:4 ale neodpovídá průběhu utkání,“ zhodnotil trenér Bohemians.

Zápas bohužel pro Klokany neskončil závěrečným hvizdem.„Radost z výsledku mi výrazně kalí událost, která se stala po utkání, kdy byli hrubě napadeni naši funckionáři a málem i hráči před kabinami. To si myslím, že do fotbalu nepatří a jsem z toho dost rozuršený a výrazně mi to zkazilo radost z vítězství," uzavřel pozápasovou tiskovou konferenci trenér Bohemians.