U17 ve vyrovnaném utkání podlehla Hradci

Dobrý výkon Klokanům na body nestačil.

U17 ve vyrovnaném utkání podlehla Hradci

Výhru s Libercem jsme chtěli potvrdit v domácím prostředí, ale hlavním cílem bylo odčinit špatný výkon ze zápasu pod Ještědem.

V cestě nám však stál tým, který podle současné formy určitě patří mezi nejlepší týmy ligy. Hradec sice prohrál zápas v Liberci, ale respekt určitě vzbuzuje výhra 3:1 na Spartě a drtivá vítězství ve zbylých zápasech.
Jak napovídaly předpoklady, tak se také dělo na hřišti. Hrálo se velmi kvalitní utkání, ve kterém jsme rozhodně nehráli druhé housle. Do vyloučení a rozhodující penalty na 3:1 jsme byli lepším týmem, měli jsme více šancí, ale v koncovce jsme bohužel nedokázali vyjádřit naše snažení. To Hradec byl podstatně produktivnější, a tak stejně jako minulý týden v Liberci se dá říci, že pro domácí tým je porážka krutá.

Tlak na soupeřovu branku jsme dokázali vyvinout i díky standardním situacím. Po dlouhém autu Kalaše se dostával do šance Kučera, byl stažen, ale penalta se bohužel nepískala. Pak se po akci Přibyla s Fotrem dostal do největší šance dosavadního průběhu Grohmann, ale z hranice brankového území mířil mimo. Po střetu hostující útočníka s brankářem Šrámkem nebyla uznána branka soupeře pro faul a náš brankář musel pro zranění střídat. Do branky tak šel Dařina. A úvodní minuty rozhodně neměl lehké. Po neodmávaném ofsajdu se dostal do střetu se Zbudilem a pískala se penalta. Tu Breda bezpečně proměnil a Hradec vedl 1:0. Naši kluci však pokračovali v aktivitě i přes inkasovanou branku a Borkova střela z 12 metrů skončila na břevně. Po Borkově centru se dostal do další velké šance Brak, ale brankář Ordelt svůj tým podržel a další skvělý zákrok si připsal i proti dorážejícímu Borkovi.

Hned v úvodu druhého poločasu jsme dostali velkou šanci na vyrovnání. Kučera se krásně uvolnil a tentokrát už píšťalka rozhodčího němá nezůstala a dostali jsme výhodu pokutového kopu. Kalašova střela však trefila jen břevno a vyrovnání se tak prozatím nekonalo. Nečekali jsme ale dlouho. Kučera obešel dva hráče soupeře, posunul míč Blechovi, který nezazmatkoval a umístil míč okolo brankáře do sítě - 1:1. Naprosto zasloužené vyrovnání nám opět vlilo energii do žil a po práci Blechy a Kučery mohl strhnout vedení na naší stranu Grohmann, ale ze stejné pozice jako vyrovnávajícímu Blechovi se mu skórovat nepodařilo. Zatímco my jsme ze svých šancí dokázali dát jen jeden gól, tak Hradec nám ukázal, jak vypadá produktivita. Fenz vzal míč, jako nůž máslem prošel přes naše 3 (!) hráče a střelu ze strany krásně umístil za tyč - 1:2. Tento gól znamenal studenou sprchu pro zelenobílé barvy a nebýt zásahu Braka na poslední chvíli a levé tyče, která zastavila střelu hostí, tak to mohlo být 1:3. Svou šanci jsme pak měli i my. Po akci velmi dobře hrajícího Blechy se dostal ke střele Charvát, ale jeho pokus se jen těsně mezi tyče nevešel. No a pak přišla situace, která zápas prakticky rozhodla. Po velké chybě v rozehrávce se hosté dostali do zajímavé situace. Dařina byl u míče později než hostující útočník, který ho přeloboval a míč směřující do prázdné branky vyrazil Kalaš rukou. Červená karta, penalta, kterou opět proměnil Breda - 1:3 - a rozložení sil až do konce utkání 10 na 11. I přes pokračující snahu vstřelit gól se nám to nepodařilo a nic na tom nezměnil ani dalekonosný pokus Bláhy, který skončil vedle.

Trenér Petr Vanko: "Po sobotním zápase převládají naprosto opačné pocity než v Liberci. Kluci odvedli velmi dobrou práci a myslím si, že ve vyrovnaném zápase nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Jsem rád, že jsme dokázali velice kvalitní tým Hradce několikrát přitlačit a do vyloučení si vytvořit i více šancí než soupeř. Celkově si myslím, že bylo k vidění velice zajímavé a kvalitní utkání a jen si přeji, abychom v podobném duchu dokázali odehrát i další zápasy."