Mám to pod kontrolou v Ďolíčku!

Vzpomínka na Lukáše Přibyla proběhla ve Vršovicích v neděli.

Mám to pod kontrolou v Ďolíčku!

V neděli se sešlo v Ďolíčku přes patnáct set diváků, aby byli součástí Memoriálu Lukáše Přibyla aneb Mám to pod kontrolou. Program začínal již ve dvě hodiny a zábavu si našly i děti. Skákací hrad, elektrické koloběžky, zmrzlina zadarmo, malování na obličej, to vše bylo pro malé návštěvníky připraveno.

Vstupné pro pány za padesát korun, ženy a děti zdarma, ovšem i kasička na dobrovolné vstupné se plnila velice rychle. Zápas začínal sice ve čtyři hodiny, ale předtím byla v Muzeu Bohemians naplánována ještě autogramiáda. Té se zúčastnily známé osobnosti ze sportovního i televizního světa. U stolečku rozdávali podpisy Ivan Trojan, Vojtěch Dyk, Pavel Hoftych, Ivan Hašek, Jakub Kohák, Ladislav Hampl, Jan Koller a mnoho dalších.

Po představení všech hráčů se mohlo za kontroly hlavní rozhodčí Dagmar Damkové a jejích asistentek Olgy Zadinové a Lucie Šulcové začít. Real Top Praha plný známých tváří, na druhé straně SK Kotva Vršovice 1895 doplněna o bohemácké osobnosti.

Benefiční utkání jaké má být, zábava od první do poslední minuty. Všichni aktéři se na hřiště přišli pobavit a diváci jim to opláceli častým potleskem. Ten největší však přišel ve 33. minutě na počest Lukáše Přibyla. Celý stadion povstal a minutovým potleskem zavzpomínal na bývalého ředitele a především fanouška Bohemians 1905.

Na hřišti ovšem kouzlil Dalibor Slezák, který všem ukázal, že mu Ďolíček zřejmě svědčí a dvěma krásnými brankami dostal zelenobílou Kotvu do vedení. I to mu pomohlo po zápase k ocenění Muž utkání. Mezi střelce se zapsal také Jan Karban. Na druhé straně se do sítě Kotvy trefili postupně Jakub Kohák, Radek Sňozík a Ladislav Hampl. V závěru utkání dostal Jakub Kohák za simulování druhou žlutou kartu a byl rozhodčí Damkovou vyloučen. Za toto herecké vystoupení si ovšem oba dva vysloužili od publika velký aplaus.

Po utkání se mohl naplno rozjet doprovodný program, vystoupily - pro bohemácký národ známé - kapely The Chancers, Moomraj a vše zakončila kapela Svojband. Mezitím proběhla i krátká dražba dresu Radka Sňozíka, Honzy Morávka a všemi hráči podepsaného dresu Realu Top Praha. Celý výtěžek i z této dražby a dobrovolného vstupného se přičte k třistatisícovému šeku, který dostala před diváky Zorka Přibylová.

Velké poděkování patří hlavnímu organizátorovi Alexandrovi Smitovi, Danielovi Krajčovi a všem lidem, kteří se zapojili do této nedělní akce pro Příbu. Děkujeme!