U14 podlehla v Příbrami

Příbramští nás přehráli ve druhém poločase

V neděli jsme zavítali do Příbrami k první velké prověrce v mistrovských zápasech.
A od začátku jsme si nevedli vůbec špatně. Po prvním platonickém náporu Příbramských jsme zařadili vyšší stupeň a domácí tým naprosto přehrávali. Chvílemi jsme je ani nepustili na naši půlku. Zápas měl hlavně v prvním poločase vysoké tempo a bylo se na co dívat.
Naše převaha v prvním poločase byla velká, o to více mrzí, že jsme ji využili pouze k jednomu gólu. Ale postupně:
První šance přišla v 7. minutě, kdy po přihrávce Petráka se řítil do šance Zita, ale z úhlu trefil jen boční síť. Hned v 8. minutě k tomu přidal ještě střelu, kterou brankář vyrazil na roh. Z toho jsme sice nic nevytěžili, ale v 11. minutě to konečně přišlo.
Pihera posunul míč Zitovi do uličky, ten si míč výborně prvním dotekem zpracoval a levou nohou k protější tyči nedal domácímu brankáři šanci.
Teprve ve 13. minutě se dostala k zakončení Příbram a hned to bylo nebezpečné. Prudkou střelu vyrazil Fiala na roh.
V 17. minutě střílel po Hisemově přihrávce Zita a v 18. minutě zkoušel protlačit odražený míč po rohu do brány Macháč, ale rána mu nesedla a neměla potřebnou razanci.
Hezký moment přišel ve 20. minutě, kdy Zita obešel dva hráče a z hranice pokutového území trefil břevno!
O chvíli později v 23. minutě přišla obrovská šance Hlináka, který získal presinkem míč a řítil se sám na brankáře. Bohužel pokus o přehození brankáře skončil slabou střelou do jeho náruče.
Jak se ukázalo později, byl to zlomový moment. Příbramští začali přebírat otěže zápasu.
Ještě v 25. minutě se dostávali do šance Petrák se Zitou, ale kombinace jim nevyšla.
A pak přišla chvíle domácích. Poté, co se celý poločas bránili a kromě střely ze 13. minuty neměli vůbec nic, se dostali do brejku a ve 28. minutě vyrovnali na 1:1.
To byl pro naše hráče šok a do konce poločasu se již na nic nezmohli, vlastně jsme byli rádi, že přišla přestávka, protože tlak domácích rostl.

1. poločas střely Bohemians 6/2   Příbram 2/2

Do druhého poločasu na nás domácí vlétli a my se nemohli vymanit z jejich tlaku. Několik šancí nebo jejich náznaků jim včasným vyběhnutím zmařil Fiala.
Bylo znát, že tempo prvního poločasu vzalo víc síly našim hráčům než příbramským.
Po prostřídání jsme čekali, že noví hráči přinesou energii a čerstvou krev.
Bohužel naše střídání nebylo vůbec znát. Střídající hráči hru nijak neoživili.
Ztráceli jsme míče po dvou přihrávkách, v soubojích ve středu hřiště a nesbírali jsme odražené balony ani naše odkopy. Díky tomu se dostávali domácí do velkého tlaku.
Naše obrana byla přetížená, protože naše záloha ani útok nedokázaly udržet míč.
Přesto se Příbramští dostali za celý druhý poločas pouze ke třem střelám, ze kterých dvě trefily bránu.
V 70. minutě, když už to vypadalo, že utkání směřuje k remíze, dostal domácí útočník kolmici na hranici ofsajdu a trefil se mezi nohy vybíhajícího Fialy - 2:1.
Příbramští ve druhém poločase ukázali větší touhu po vítězství a lepší fyzičku. Někteří naši hráči, a nejen ti co měli v nohou první poločas, neměli pohyb, schovávali se za hráči a nedostávali se tím pádem do hry. Připsali jsme si tak první porážku v soutěži.

2. poločas střely Bohemians 1/1   Příbram 2/1