V neděli přijede Varnsdorf

Zápas se hraje v Ďolíčku od 17 hodin.

V neděli přijede Varnsdorf

Druhá liga má za sebou již sedm kol a zelenobílá mašina se rozjíždí na plné obrátky. Posledních pět soupeřů Bohemky odešlo ze hřiště s prázdnou a v neděli přijede do Ďolíčku další podzimní překvapení. Doposud čtvrtý FK Varnsdorf.

Tým z hraničního města na patě Šluknovského výběžku hraje ve druhé lize svou třetí sezonu. Ve svém premiérovém ročníku 2010/2011 se pod vedením Zbyňka Busty umístil na dvanáctém místě. Vloni už Varnsdorfští skončili sedmí a po sedmi kolech aktuálního ročníku mají na svém kontě 11 bodů za tři výhry, dvě remízy a dvě prohry. Minulý týden Varnsdorf, podobně jako nedávno Bohemka, rozstřílel Karvinou výsledkem 4:1.

I přes úspěšnou sérii se Bohemians připravují na nedělního soupeře maximálně zodpovědně. „Podařilo se nám sehnat dvě DVD z jejich venkovních zápasů, takže v pátek se budeme u videa připravovat na herní styl Varnsdorfu na cizích hřištích. Hráči určitě poznají, že jde o soupeře, kterého nemůžeme ani v nejmenším podcenit. Ve Varnsdorfu hraje spousta mladých hráčů, kteří se chtějí prosadit a výkonnostně růst,“ říká trenér Bohemians, který si při přípravě nechal poradit i od Jana Hauera, který v týmu nedělního soupeře působil. Klokany jinak před nedělním zápasem netrápí žádné zranění ani jinak vynucená absence. „Doufám, že se do zápasu už nic nestane a budu moc vybírat z kompletního kádru,“ těší se Jozef Weber.

V ligové soutěži se oba týmy potkají po sedmi letech. Bohemka se totiž střetla s Varnsdorfem těsně po znovuzrození v ČFL. Oba zápasy tehdy vyhráli Klokani, na hřišti soupeře 3:1 a v Ďolíčku 2:0, v konečné tabulce ale Bohemians skončili o dvě místa a šest bodů za svým nedělním soupeřem. Před dvěma lety se obě mužstva potkala znovu v poháru a radoval se Varnsdorf. Klokani, kteří tehdy hráli téměř celý druhý poločas bez vyloučeného Ibragimova, podlehli Severočechům po napínavém penaltovém rozstřelu 1:2.

Místo a čas zápasu snad ani není potřeba připomínat. Výkop je naplánován na nedělní sedmnáctou hodinu do Ďolíčku. Brány stadionu budou ale otevřeny již o dvě hodiny dříve a bude tedy dostatek času na občerstvení či nákup novinek ve fanshopu pro pány i dámy. Hlavním rozhodčím nedělního zápasu byl delegován Radek Příhoda, jemuž budou asistovat pánové Moláček a Kovařík.