Za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili

Trenéři Frťala a Weber hodnotí zápas s Varnsdorfem.

Hostujícího trenéra Zdenka Frťalu konečný výsledek zápasu na Bohemce mrzel. "Myslím, že za to, co jsme tu 70 minut předváděli, jsme si bod zasloužili. Porazili jsme se našimi vlastními chybami a špatně vyřešenou obrannou fází. Ale nezbývá mi, než klukům poděkovat za to, co předvedli a musíme se připravit na další domácí utkání," zhodnotil trenér Varnsdorfu. "Bohemce samozřejmě přeji, aby se jí vydařil návrat do ligy. Za to, co tu má, si ji zaslouží," sympaticky uzavřel Frťala.

Jozef Weber hodnotil vzhledem k průběhu utkání každý poločas zvlášť. "V první půli jsme byli zbytečně nervózní. Přispěla k tomu hra soupeře, který hrál velice pohyblivě a aktivně i směrem dopředu. Byla tam spousta ztrát míčů, nešla nám rozehrávka už od obranné fáze. Tím jsme se dostávali k nakopávaným balónům, které jsme právě hrát nechtěli. Soupeř při nich spoléhal na vysoké stopery a souboje jsme prohrávali. Poločas spěl k remíze, pak přišla chyba a gól. Góly padají po chybách, to se stane," stručně zmínil trenér Bohemians klíčovou akci prvního poločasu. "Jsem rád, že mužstvo zápas otočilo. Mluvil jsem o tom s hráči o poločase, tentokrát jsem ani neřval, nebyl důvod. Kluci se snažili, akorát jim to tolik 'nelepilo'."

Po změně stran se Klokani zlepšili a zápas otočili. "Druhá půle byla zklidněná, fotbalovější. Hráli jsme po stranách to, co nás zdobí a dostávali jsme se do šancí. Z toho přišly brankové příležitosti a nakonec oba góly, které vypracoval David Bartek. Hlavně ten druhý gól padl po geniální přihrávce," pochválil Weber nedělního nahrávače. "V závěru už to soupeř otevřel, byly tam brankové příležitosti, ale jakékoliv navýšení by asi bylo nespravedlivé. Soupeř hrál velmi dobře, ale za druhou půli si myslím, že jsme si vítězství zasloužili," uzavřel Jozef Weber.