U16 ve Šluknově neoslnila

FAŠV byla blízko prvním bodům v soutěži.

U16 ve Šluknově neoslnila

V dalším kole se mladí Klokani vydali do „nejsevernějšího města“ republiky – Šluknova, kde se střetli s týmem Fotbalové akademie šluknovského výběžku. První poločas se nesl v duchu aktivní hry fotbalovějších hostů a pozorného bránění domácích. Klokani se snažili kombinovat a držet míč, ale hluboký obranný blok soupeře dlouho nemohli překonat. Povedlo se jim to ve 35. minutě, když po zisku míče na vlastní polovině podnikli rychlý protiútok do nezformované obrany a po střele Puczoka se ujali vedení. Ještě do poločasu se stav utkání mohl dvakrát měnit, ovšem střely na obou stranách skončily těsně mimo.

Do druhé půle se role týmů víceméně vyměnily. Domácí začali velmi aktivně a hostující hráči nevěděli, kam dříve skočit. Během deseti minut si vytvořili asi pět jasných šancí, které ovšem skončily na tyčích hostující svatyně nebo v rukavicích Koudelky. Pokud by měli hráči FAŠV větší trpělivost, určitě by se jim podařilo výsledek změnit ve svůj prospěch, protože v těchto chvílích na hřišti jasně dominovali. Jejich tlak ale postupem času slábnul, a tak se do hry dostávali opět Klokani. V 68. minutě i oni nastřelili tyč domácí branky a vrcholem smůly domácího týmu byla 75. minuta. Hlavica napřáhl z 18 metrů a jeho střela se tentokrát od tyče odrazila do branky.

 Hodnocení trenéra Hasmana: „Utkání pravděpodobně rozhodl první poločas, ve kterém byli domácí hráči až příliš pasivní a bylo jen otázkou času, kdy dostanou gól. Za nepříznivého stavu se zvedli, byli aktivní, ovšem nemohli se střelecky prosadit. Pokud by takto hráli od začátku utkání, mohli směle pomýšlet na vítězství. Naši hráči neudrželi koncentraci, ve druhém poločase je několikrát zachránila konstrukce Koudelkovy branky a ve vypjatém závěru i hlavní rozhodčí, který mohl s čistým svědomím vyloučit dva naše neukázněné hráče.“