U17 dobyla šluknovské hradby

Na půdě posledního celku dle předpokladů vyhráli Klokani.

U17 dobyla šluknovské hradby

Další kolo ligy mladšího dorostu U17 nás zavedlo do dalekého Šluknova, kde jsme se utkali s domácí Fotbalovou akademií Šluknovského výběžku.

K utkání jsme chtěli nastoupit zodpovědně a nedat v úvodu domácím nějakou šanci na zdramatizování výsledku. Akademici se od úvodu soustředili pouze na bránění a míč byl spíše jen na našich kopačkách. Často jsme se nechali ukolébat k pomalému tempu a nebyli jsme tolik nebezpeční.
První polovinu jsme nakonec vyhráli ,,jen“ 2:0, když se ještě ozvalo čtyřikrát břevno domácí branky. Konstrukci postupně trefili Fotr, Kostka, Donát a Hořák. První branku jsme vstřelili ve 14. minutě, po mylně nařízeném rohovém kopu. Rozehraná standardka zaskočila domácí natolik, že si obránce poslal míč hlavou do vlastní sítě. Druhou branku přidal těsně před poločasem Kostka, když dorazil Blechovu střelu z trestného kopu. Domácí za polovinou byli jen sporadicky, když se snažili o brejk po našich nepřesnostech.

Do druhého dějství jsme prostřídali a kvalita hry se zlepšila. Vyšel nám také hned úvod, když si naběhl Hořák na Kučerův centr z rohového kopu a hlavou poslal míč do sítě. Další branku přidal stoper Brak po Charvátově centru. Na druhé straně zůstal praporek asistenta v klidu, a tak domácí poprvé vážněji zahrozili. Další brejk domácích musel řešit Šrámek a vytáhl míč skvělým zákrokem na roh. Vzápětí jsme domácím odskočili již o pět branek. Přetažený roh vrátil před branku Kostka a Borek měl snadnou pozici ke zvýšení skóre hlavou. Další Kučerův rohový kop a opět branka hlavou - Brak zvyšuje na 6:0. Tento stav nás lehce ukolébal a polevení v koncentraci dokázali hned domácí potrestat. Opět několik špatně zvládnutých situací 1 na 1 z obranného hlediska a bylo sníženo. Akademici dokázali přidat i druhou branku, na počátku byla nepřesná rozehrávka, další kontakt u rozhodčího prošel a při průnikové přihrávce zůstal praporek asistenta opět v klidu – 6:2. Konečnou podobu výsledku dal při nejhezčí akci utkání Kostka střelou do šibenice po Hořákově přihrávce.

Utkání jsme v poklidném tempu zvládli, škoda jen polevení v koncentraci a obdržení dvou branek. I přes převahu v prvním poločase jsme se uklidnili až díky včasné trefě po pauze. V utkání jsme ovšem jasně dominovali.