Po letech opět do Čáslavi

Zápas devátého kola začíná v neděli v 16 hodin.

Po letech opět do Čáslavi

Bohemians se po minulém kole dostali o skóre do čela druhé ligy. V devátém kole stojí před úkolem první místo uhájit. Soupeřem bude náš starý známý - FK Čáslav.

Nedělnímu soupeři se ale v úvodu druhé ligy nedaří. Z osmi zápasů má pouze pět bodů a na kontě šest vstřelených branek. Polovinu z nich si Čáslavští připsali při své jediné výhře ve druhém kole proti Vlašimi. Od té doby ale získali jediný bod a jsou na předposledním místě tabulky. Špatné výsledky odnesl hlavní trenér Petr Vrabec, který byl před minulým kolem odvolán. Pod vedením asistentů od té doby Čáslav prohrála na HFK Olomouc a ve středu vypadla z poháru po penaltovém rozstřelu s Boleslaví.

Trenér Bohemky Jozef Weber nepovažuje Čáslav za jasného outsidera nedělního utkání. "Okamžitá forma někdy klame. Včera jsme se byli podívat na jejich zápas v poháru a byli Boleslavi rozhodně důstojným soupeřem. I když pohárová utkání jsou specifická, o tom víme své." Weber ví i o vítězné šňůře, kterou může jeho tým v neděli vyrovnat. "Samozřejmě by bylo příjemné, kdybychom dál vyhrávali, jenže hlavní motiv není série, ale abychom postoupili," má v plánech jasno trenér Bohemians.

Oba nedělní soupeři se pravdidelně potkávali při působení Bohemky v nižších soutěžích. Z šesti vzájemných zápasů, dvou v ČFL a čtyř ve druhé lize, vyhrála třikrát Bohemka, jednou Čáslav a dvě utkání skončila nerozhodně. Poslední zápas na stadionu Pod hrádkem se odehrál na podzim 2008. Do vedení tehdy poslal Bohemku v nastaveném čase Jan Morávek, nastavení se ale protáhlo na poněkud nestandardních deset minut a Fikejz stihl vyrovnat. Na jaře pak po gólech Rótha a Nikla zvítězila Bohemka 2:0.

Zápas Čáslavi proti Bohemce začíná v neděli v 16.00 na čáslavském stadionu. Hlavním rozhodčím byl delegován Jaroslav Bílek, jemuž budou asistovat pánové Peřina a Pochylý. Fanoušci Bohemians se na zápas chystají společným vlakovým výjezdem. Sraz naplánován na 11.30 na Hlavní nádraží, odkud ve 12.05 vyjíždí rychlík č. 681. Vstupenka do sektoru pro hosty stojí 80 korun. Vedení pořádajícího klubu se těší na návštěvu fanoušků Bohemky a prosí, aby dodržovali návštěvní řád stadionu a v plánku pod článkem jim čárkovaně nabízí nejkratší trasu, jak se dostat z nádraží na stadion. Sektor pro hosty poznáte i podle fanshopu na cestách, který bude stát před ním.

FK Čáslav - Bohemians 1905
Neděle 30. 9. 2012 16.00 (Čáslav)