První domácí porážka

Bohemians prohráli s Vlašímí 2:3 (uvnitř Bohemka TV).

První domácí porážka

První třetinu druhé ligy zakončila Bohemka v Ďolíčku, kde jí v desátém kole byla soupeřem doposud dvanáctá Vlašim. Jozef Weber udělal do zápasu změnu ve stoperské dvojici - Martina Cseha nahradil Jan Hauer. Na hrotu útoku působil Martin Jirouš.

Začátek zápasu ani v nejmenším nenasvědčoval trápení, jehož měli být fanoušci v Ďolíčku svědky. Vlašim zalezla na svoji polovinu a Klokani se snažili dobývat jejich branku. Akcím Bohemians ale scházel větší důraz a přesnost v zakončení. Jedinou vážnější šancí byla střela vedle v podání Josefa Jindřiška.

Po čtvrt hodině přišel trest. Radek Sňozík sice vyboxoval rohový kop Vlašimských, míč se ale snesl pouze na kopačky exklokana Martina Krause, který o břevno poslal Vlašim do vedení.

Klokani se snažili vyrovnat, centry na Moravce ani Bartka se neujaly, stejně jako střela Jakuba Rady. Největší šanci na vyrovnání měl David Bartek, který ale ve velké šanci trefil ležícího brankáře Tomu.

Okamžitě po Bartkově šanci se vyplnila stará fotbalová pravda "nedáš - dostaneš". V pokutovém území Bohemky se ocitl zcela volný Petr Putz, dovolil si ještě drzou kličku a tvrdou střelou po zemi zvýšil na 2:0.

I po druhém inkasovaném gólu měli Bohemians šance. Z podobného místa pálili Nerad a Růžička, oba bohužel mimo. K zakončení se nedostal ani Vyhnal, který právě Petra Nerada po pětatřiceti minutách nahradil.

Úplný závěr první půle se ale Bohemce hrubě nevyvedl. Svůj druhý gól mohl dát ve 42. minutě Martin Kraus, ale proti byl praporek pomezního rozhodčího. Ofsajd však zastavil bývalého hráče Bohemians jen na minutu. Zelenobílí obránci mu dali svou bohorovností tolik času, až svým druhým gólem završil poločasový výsledek na 0:3.

Ve druhém dějství logicky přišel ostrý nástup Bohemky a brzy se 3639 diváků v Ďolíčku dočkalo snížení. David Bartek potáhl míč pod hlavní tribunou, naservíroval ho před branku úplně volnému Pavlu Vyhnalovi, který dostal míč do branky.

Bohemka dál tlačila a Vlašim hrozila z protiútoků. Šanci měli Jícha i střídající Průcha, Sňozík ale obě šance vyřešil. Za Klokany měl velkou šanci David Bartek, který se opřel do nabídky od Moravce, střela mu ale nesedla.

Čtvrt hodiny před koncem měli velké šance Jindřišek a Bálek. První mířil z přímého kopu nad, hlavičku druhého z velkého úhlu chytil Toma. Josef Jindřišek ale v 78. minutě odzbrojil jednoho z hostujících obránců, krásnou ranou snížil na 2:3 a vykřesal jiskřičku naděje.

Poslední minuty byly ve znamení velkého tlaku Bohemky. Do pokutového území Vlašimi létal jeden centr za druhým, jedinou velkou šanci měl Vladimír Bálek, ten ale v akrobatické pozici mířil nad branku. Vlašim udržela na Bohemce vítězství 3:2 a utnula Klokanům domácí sérii neporazitelnosti.