Dostali jsme facku

Trenéři Frýdek a Weber hodnotí nedělní zápas.

Staří známí, Martin Frýdek a Jozef Weber přišli na pozápasovou tiskovou konferenci v odlišné náladě. Spokojenější byl pochopitelně internacionál Sparty. "Jsem šťastný, že jsme získali tři body, které jsme ztratili před týdnem doma se Znojmem. První poločas jsme velice dobře a pozorně bránili, vyráželi jsme do rychlých protiútoků a hlavně jsme velice dobře zahrávali standardní situace, ze kterých jsme konečně vstřelili branky," vyzdvihl Frýdek hlavní důvod gólového rozdílu v prvním poločase. "Věděli jsme, že ve druhém poločase na nás Bohemka bude chtít vlétnout, což se potvrdilo. Brzy jsme dostali gól a do konce zápasu byli pod velkým tlakem. Máme plno mladých hráčů. Kdybychom měli víc zkušeností, dohrávali jsme víc v klidu. Takhle jsme se štěstím výsledek udrželi," řekl trenér Vlašimi.

To Jozef Weber neměl své svěřence moc za co pochválit. "Celý týden jsme se připravovali na to, že soupeř hraje líp venku než doma. Viděli jsme utkání v Karviné a ve Zlíně, kde Vlašim podala opravdu velice kvalitní výkon. Spoléhá na rychlý přechod, brejky a to nás dnes trápilo. Samozřejmě ty góly padly po standardkách, ale ty vznikly z toho, že jsme nedokázali zachytávat rychlé přechody soupeře. To nás v první půli hodně trápilo. Měli jsme sice převahu, ale takovou jalovou, žádnou. Stalo se nám to už v Čáslavi a bez zdravé agresivity náš fotbal nikam nevede," shrnul poražené kouč první poločas. 

"Ve druhé půli se to zlepšilo, v závěru i trochu zdramatizovalo. Ale na konci jsme se uchýlili k nákopům, soupeř je ubránil a zaslouženě vyhrál," Uznal Weber, jehož tým byl poprvé v sezoně poražen v domácím prostředí. "Dostali jsme facku. Jsem rád, že jsme ji v druhé půli malinko zmírnili, protože v té první to vypadalo na ručník. Mužstvo ukázalo charakter, když se o ztracený zápas porvalo. To je to jediné, za co ho dnes můžu pochválit," našel na závěr tiskové konference aspoň jedno pozitivum trenér Bohemians