U17 vybojovala výhru s Mladou Boleslaví

Pár minut před koncem rozhodl z trestného kopu Kalaš.

U17 vybojovala výhru s Mladou Boleslaví

Po dlouhé době jsme hráli mistrovské utkání, protože derby se Spartou bylo odloženo na příští středu. Hostili jsme celek Mladé Boleslavi.

Zápas byl velice těžký a bojovný, mnoho fotbalové krásy nenabídl, ale jedna výjimka přesto existovala. Nádherný gól Adama Fotra ozdobil naše vybojované vítězství.

Obrázek hry byl po oba poločasy hodně podobný, zatímco první polovina byla ještě vcelku vyrovnaná, tak ve druhé byl náš tým jasně lepší a soupeře dokázal zatlačit. Vyložených šancí se však diváci téměř nedočkali.
Hned v té první byli hosté, kteří využili naší obrovské hrubky, ale Dařina si na lob počkal a lapil jej. Po akci aktivního Fotra se kopal rohový kop, Hořák si naskočil na Tomičův centr, ale mířil jen nad branku. Další zakončení měl na svědomí Bláha, ale jeho střelu hostující brankář zlikvidoval, byť s obtížemi. Druhá naše obrovská hrubka pak už potrestána byla. Nejprve sice Dařina skvěle zasáhl, ale na dorážku už byl krátký. Od této chvíle se hosté prakticky nedostali z vlastní poloviny. Hlavička Kostky ještě velké nebezpečí neznamenala, ale další akce už byla gólová a tato trefa se určitě dá nazvat výstavní. Přibyl poslal do pokutového území centr, do kterého se krásně položil Fotr a nůžkami umístil míč přesně k tyči.

Po přestávce se pokračovalo ve hře na jednu branku, ale vyložené šance se nekonaly. Boleslav urputně bránila a mezírek se objevilo málo. V první z nich se ocitl Blecha, ale na Donátovu nabídku těsně nedosáhl. Pak se do zakončení dostal Bláha, ale jeho tvrdá střela skončila vedle branky. Rozhodnutí přišlo až čtyři minuty před koncem. Kalaš zahrál trestný kop, který hostujícímu brankáři propadl do branky. Velice šťastná branka, která však byla odměnou za naši aktivitu. V závěru se soupeř dostal ještě do několika standardních situací, ale ty už na skóre 2:1 nic nezměnily.

Trenér Petr Vanko: "Druhá polovina utkání byla určitě lepší než ta první. Dá se říci, že po celý zápas nám chyběla fotbalovost, ale ve druhém poločase už aspoň nechyběla bojovnost, kterou jsem u několika hráčů v první polovině postrádal. Výhru jsme dneska vybojovali, ale kromě krásné branky Fotra téměř nic k vidění nebylo. Ve středu se Spartou nás určitě čeká daleko těžší zápas a jednoznačně je co zlepšovat, abychom se dokázali v derby poprat o dobrý výsledek."