Záchrana na poslední chvíli

Čerstvý otec David Bartek v nastavení vyrovnal na 1:1 (uvnitř Bohemka TV).

Záchrana na poslední chvíli

Začala druhá třetina druhé ligy. Zápas jedenáctého kola Bohemka odehrála v Sezimově Ústí, kde své domácí zápasy hraje Táborsko. Trenér Jozef Weber musel udělat několik změn v sestavě. Na stoperu se podruhé za sebou objevil Jan Hauer, ve středu zálohy nastoupil místo reprezentujícího Nerada Ondřej Šiml a na hrotu operoval Pavel Vyhnal.

Horší vstup do utkání Klokani mít nemohli. Hned po rozehrávce ztratili míč a Táborsko mělo přímý kop téměř z půlky hřiště. Zahrál ho Kočí na hlavu Mráze, jeho teč sice Sňozík chytil, ale míč mu vypadl z ruky a skončil v brance. Neskončila ani první minuta a Táborsko vedlo 1:0.

Po počátečním šoku se Bohemka jen těžko dostávala do zápasu. Hru zelenobílých brzdily nepřesnosti a odevzdané míče, přesto své šance Bohemka měla. Na Radův centr jen těsně nedosáhl Šmíd, na opravdu velké šance se ale čekalo až do třicáté minuty.

Domácí brankář Fryšták si na začátku poslední čtvrthodiny prvního poločasu připsal dva reflexivní takřka hokejové zákroky. Ten první proti střele Bartka zpoza velkého vápna. Míč na cestě k brance zaplaval a Fryšták ho vyrážel akrobaticky ramenem. O dvě minuty později se podobně vytáhl proti střele Moravce, kterému šanci připravil Růžička. Do konce prvního poločasu už pouze Bálek vystřídal Radu, takže do kabin šli Klokani s jednogólovým mankem.

Ve druhé části hry šli Klokani napravit nepříznivý dojem. První vlaštovkou byla akce Jana Moravce, jehož průnik po pravé straně a přihrávku před branku na poslední chvíli zblokovala domácí obrana. Další šanci měl těsně před dovršením hodiny zápasu čerstvý otec David Bartek, jeho hlavička ale skončila těsně vedle. Za deset minut se předvedl Josef Jindřišek. Nejdřív posadil míč na hlavu Šmída, proti kterému se výborným zákrokem vytáhl domácí brankář Fryšták. O dvě minuty později to záložník Bohemians zkusil sám z velké dálky, ale domácí brankář byl opět proti.

Za domácí měli velké šance k navýšení náskoku Kočí a Dobal. Kapitán ale z úhlu Sňozíkovu branku přestřelil, druhého jmenovaného výborně zastavil Šmíd.

Když už se zdálo, že si Klokani připíší druhou porážku, zahrávali ve druhé minutě nastavení rohový kop. Do vápna šel i Radek Sňozík a před Fryštákem vznikl neuvěřitelný závar, ve kterém se míč dostal k Davidu Bartkovi, který ho protlačil do branky a zachránil pro Bohemku alespoň bod.