U17 se v Pardubicích nedokázala prosadit

Herní převahu svěřenci trenéra Vanka nedokázali přetavit v branku.

U17 se v Pardubicích nedokázala prosadit

Podruhé v řadě jsme byli v zápise psáni jako hostující tým, ale tentokrát jsme skutečně museli vyrazit mimo Prahu, do Pardubic.
V Pardubicích se odehrával událostmi nabitý víkend: Velká pardubická steeplechase, Zlatá přilba, tradiční klání na ploché dráze a v neposlední řadě zápas ligového dorostu proti hostující Bohemce.

Pokud budeme popisovat jen fotbalové dění, na kterém se podílely obě jedenáctky, a nebudeme se zabývat ostatními aktéry zápasu, tak můžeme říci, že většinu času byli Klokani lepším týmem. Bohužel jsme svoje šance nedokázali zužitkovat. Zejména po přestávce jsme měli několik nadějných příležitostí zápas rozhodnout.

Pojďme ale popořadě: v 11. minutě posunul míč Kalaš na Blechu, okamžitá přihrávka nastartovala do úniku Kučeru, ale jeho lob skončil jen na břevně. Pak ještě stál za zmínku pohotový volej Donáta, ale k naší smůle se mezi tři tyče nevešel. Jinak se vcelku vyrovnaný zápas odehrával ve středu pole.

Ve druhé polovině jsme se okamžitě nastěhovali na polovinu Pardubic a ty jen obtížně přecházely polovinu hřiště. Po centru Fotra mířil Kostka hlavou nepřesně. Po rohovém kopu míč propadl na zadní tyči znovu před Kostku, ale jeho zakončení stihl srazit obránce na rohový kop. Do dobré pozice se pak dostal Charvát, ale brankář Schmeiser domácí tým podržel a Kučerova dorážka do odkryté branky šla bohužel nad. Domácí zahrozili pouze jednou - brejk do naší obrany zakončil hlavičkou Mayer vedle. Pak se ocitl ve vyložené šanci Kalaš, ale osamocený hlavičkoval z hranice brankového území jen nad branku. Další vyloženou šanci měl Kučera, kterého uvolnil centrující Charvát, ale povedená střela skončila těsně vedle. Poslední velkou možnost jsme měli po dobré práci Müllera, který obral obránce o míč, ale špatný náběh v pokutovém území nám šanci zmařil. Z Pardubic si tak odvážíme pouze bod za bezbrankovou remízu.

Trenér Petr Vanko: "Myslím si, že i když jsme nepředvedli nějak oslnivý výkon, tak jsme byli většinu času lepším týmem. Šancí na zlomení zápasu jsme měli poměrně dost, ale naše zakončení postrádalo přesnost. Zarážející je, že jsme z tolika dobrých pozic kolikrát ani netrefili branku. Určitě hráče chválím za obrannou činnost, protože soupeř si vytvořil jen jednu šanci, ale v útočné fázi jsme byli velice nepřesní. Bod je pro nás určitě ztráta, a tak se nám z Pardubic neodjíždělo lehce. Možná i pod dojmem toho, co se dělo v utkání U16, nad tím se člověk opravdu musí pozastavit, zda je tohle u mládeže nutné..."