U14 remizovala se Spartou 2:2

B-žáci se po dramatickém průběhu rozešli smírně se Spartou

U14 remizovala se Spartou 2:2

Za studeného počasí jsme se utkali na Lokádě v derby se Spartou,s velkou chutí se doma předvést a odčinit propadák na Slavii.
V úvodních  třech minutách nás sice Sparta zatlačila,ale vytěžila z toho pouze jednu střelu,kterou Fiala zpacifikoval.Pak už začala úřadovat naše středová řada,která výrazně přehrávala stejnou řadu Sparty.
Kluci rozdávali přesné přihrávky a neztráceli míče.Dokázali svojí kreativitou a nasazením rozhýbat a dostat do tempa všechny ostatní.
První šance přišla ve 3.minutě,kdy Hlinák presinkem vybojoval míč a založil akci přihrávkou na Letvana,který křížnou přihrávkou na zadní tyč vyzval ke skórování Hisema.Bohužel chyběli centimetry,když Hisem ve skluzu na míč nedosáhl.
Vše si vynahradil v 6.minutě,kdy po přihrávce Hlináka otevřel skóre - 1:0.
Od té chvíle jsme svým pohybem a rychlostí soupeře přehrávali.Sparťané se na naši půlku dostávali jen sporadicky - v 7. a 19.minutě jejich nedůrazné střely vychytal Fiala.
Největší šanci prvního poločasu měl Petrák,když se ocitl zcela sám před prázdnou brankou na malém vápně,ale skákající míč špatně trefil a střela šla nad branku!
Ve 28.minutě z ničeho nic po ztrátě míče u středové čáry se řítili dva sparťané na jednoho obránce.Situaci vyřešil soupeřův útočník bohužel dobře a obloučkem přehodil Fialu - 1:1.
Poté se hra vyrovnala a do konce poločasu už byly k vidění pouze dvě střely mimo - jedna od nás(Farkaš) a jedna od Sparty.

Střelba 1.poločas na branku - 2/5
                                    mimo - 3/1

Zápas se hrál ve vysokém tempu a velmi důrazně(ale férově).Kvůli zranění jsme museli střídat hned v poločase,když Hisema nahradil Pihera.
Druhý poločas byl naprosto vyrovnaný.Hrálo se nahoru dolů a dovolím si tvrdit,že to byl velmi pohledný žákovský fotbal na vysoké úrovni.
Následovala velmi svižná čtvrthodinka:
36.minuta - Letvan střílí zpoza vápna do středu brány
38.minuta - stejná odpověď od Sparty
40.minuta - střelu Zity chytá gólman hostí
45.minuta - střelu Sparty krotí Fiala
47.minuta - další pokus Zity zvládnul sparťanský brankář
49.minuta - zakončení Sparty chytá Fiala
V 52.minutě z důvodu dalšího zranění střídal Filipa Malého Ješko,který se posunul do zálohy a Letvan se stáhnul na stopera.
Sparta získala mírnou převahu a než si kluci zvykli na nové rozestavení,tak toho hosté využili.
V 58.minutě po rychlé křídelní akci přihrával sparťanský útočník pod sebe a nabíhající hráč z druhé vlny se nemýlil - 1:2.
Musím ocenit,že to kluky nezlomilo.Skoro celý zápas měli mírně navrch,hlavně v prvním poločase a přesto soupeř zcela otočil utkání.
Přes vysoké tempo celého zápasu jsme ještě vydolovali zbytek sil a Spartu zatlačili.Ve velké šanci se ocitl Petrák v 60.minutě,ale dnes mu nebylo "shůry dáno" a svoji střelu umístil do brankáře.
Následoval brejk Sparty,který bravurně vyřešil Fiala včasným vyběhnutím,kdy se vrhnul pod nohy hostujícího útočníka a míč mu vzal.
V 64.minutě se do šance probíjel Zita,ale nepodařilo se mu obejít výborného soupeřova brankáře.
Následně v 65.minutě proniknul do vápna Petrák a byl faulován.Bohužel musel střídat - nahradil ho Dobiáš.
Nařízenou penaltu proměnil s ledovým klidem Fiala - 2:2.
Zápas vygradoval v závěru,kdy v 67.minutě se dostal do šance Pihera,ale střela levou nohou mu vůbec nesedla - mimo.
V poslední minutě se dostali do šance hosté a na brankové čáře zastoupil už překonaného Fialu Letvan.
Přes naši výraznou převahu v prvním poločase a po vyrovnané druhé půli se dá říci,že remíza je i vzhledem k závěrečné šanci Sparty spravedlivá.

Střelba 2.poločas na branku - 6/5
                                    mimo - 1/1