Vrátí se Klokani na vítěznou vlnu?

V neděli od pěti hraje Bohemka s Mostem.

Vrátí se Klokani na vítěznou vlnu?

V neděli čeká Bohemku dvanácté kolo druhé ligy. Dlouhá série vítězství je pryč a v posledních týdnech Klokani své fanoušky příliš nepotěšili. Napravit to můžou v neděli v Ďolíčku, kdy se jim postaví Baník Most.

Severočeský klub už pouze vzpomíná na svou nedávnou účast v první lize. Sestoupil z ní společně s Bohemkou v roce 2008 a již se tam nevrátil. V současné době tíží klub především nepříznivá ekonomická situace, což se podepisuje na horších výsledcích prvního mužstva. Tým Michala Zacha je totiž po jedenácti kolech až čtrnáctý s pouhými deseti body na kontě. Ze šesti zápasu na hřišti soupeře dokázal jedno vyhrát a tři zremizovat. Poslední bod takto získal před dvěma týdny v Pardubicích, před týdnem ale prohrál s HFK Olomouc. V Ďolíčku se do sestavy pravděpodobně vrátí karetní hříšníci Lafrance a Procházka, chybět naopak bude vykartovaný útočník Mujagič.


Bohemce se poslední tři zápasy nevydařily, trenér Jozef Weber už po zápase na Táborsku avizoval změny v sestavě. "Kluci si to trošku zachránili bodem vybojovaným v nastavení, ale myšlenky na řez mě neopustily a proti Mostu vyběhneme v jiném složení. Všichni jasně cítí, že z posledních tří kol jsme měli získat víc bodů než dva, takže budu hledat hráče, kteří jsou hladovější po gólech," slibuje trenér Bohemians, který varuje i před nedělním soupeřem. "Druhá liga je velmi málo čitelná a nám se nehraje dobře proti tabulkově slabším soupeřům. Musíme se vyvarovat chyb v úvodu utkání a nasměrovat ho k našemu vítězství," plánuje Weber. Trenér může na neděli počítat s téměř kompletním kádrem. Mimo je po drobné operaci kolena pouze Martin Cseh. Z reprezentační akce se naopak vrátil Petr Nerad.

Je to již více než 9 let od doby, kdy Bohemka naposledy s Mostem prohrála. V září 2003 podlehli existenčními problémy sužovaní Klokani svému severočeskému soupeři v Ďolíčku 0:2. Od té doby proběhlo v první či druhé lize šest vzájemných soubojů, ze kterých Bohemians odešli třikrát jako vítězové, stejný počet utkání pak skončil remízou. S Mostem jsme se potkali i v přípravném utkání před touto sezonou. Poslední červnový den se ve formě ukázali Jan Moravec a Pavol Orolín, kteří si vzájemně přihráli na gól a zápas skončil 2:0 pro Bohemku.

Čas ani místo utkání snad ani není potřeba připomínat. Ve Vršovicích bude v neděli vše směřovat k sedmnácté hodině. Na zápas byl delegován jeden z nejspolehlivějších českých rozhodčích Libor Kovařík, kterému budou asistovat pánové Jiří Jiřík a Pavel Hrabovský. Do Ďolíčku dorazí i Lukáš Hartig, se kterým se klub i fanoušci před zápasem oficiálně rozloučí. Brány Ďolíčku se otevírají tradičně ve tři hodiny odpoledne a před začátkem zápasu vám budou k dispozici i pracovnice sázkové kanceláře Fortuna, u kterých si budete moci na nadcházející zápas na náměstíčku vsadit.