Rozhodl začátek utkání

Trenéři Zach a Weber hodnotí zápas s Mostem.

Na pozápasové tiskové konferenci měl jako první slovo trenér hostujícího týmu Michal Zach. "Přijeli jsme na Bohemku s cílem uspět po našich předcházejících nevydařených utkáních. Věděli jsme, že nás čeká velice těžký zápas, ale bohužel se nám nevydařil jeho začátek, kdy jsme z ničeho nic dostali dvě branky. První minuty byly takové oťukávací, pak soupeř podnikl protiútok, velice dobře ho vyřešil a ujal se vedení. V zápětí chyba ze standardní situace, která byla rozhodující pro další vývoj. Domácí mají oproti našemu týmu více zkušeností a utkání si v podstatě až do konce pohlídali. My jsme se snažili, kluci bojovali, ale nedokázali jsme si vytvořit jedinou brankovou příležitost, takže vítězství domácích je naprosto zasloužené," přiznal trenér Mostu.

Lodivod Bohemians Jozef Weber byl rád, že tým vybředl ze série špatných výsledků posledních kol. "V poslední době jsme se nepotkávali s ideální formou hlavně výsledkově. Tři zápasy jsme nevyhráli a nepovedly se nám vstupy do utkání s Vlašimí a na Táborsku. Dnes tomu bylo naopak. Připravovali jsme se na to, chtěli jsme do utkání vstoupit dobře, a to se nám povedlo. Dobře vyřešená brejková situace Budínského a Nerada, potom proměněná standardní situace, která utkání výrazně ovlivnila."

I přes vítězství měl ale výkon Klokanů své mezery. "Utkání jsme v jeho dalším průběhu kontrolovali, ale trošku mě mrzí, že jsme nedokázali přidat další branky. To nás trápí. Byla tam spousta situací, které šly dohrát lépe, ale určitě klukům nemůžu upřít snahu. V závěru už na nás byla vidět nervozita, báli jsme se kontaktního gólu, ale zrovna v těch chvílích bylo hřiště roztažené a otevřené, takže škoda, že jsme nějakou tu situaci lépe nedohráli. To vítězství mohlo být malinko klidnější. 2:0 je v průběhu zápasu ošidný výsledek, ale jsem za něj rád. Musím poděkovat hráčům za přístup a doufám, že jsme začali nějakou další sérii," věří trenér Bohemians 1905 Jozef Weber.