V sobotu dopoledne do Ústí

Klokany čeká loňský vítěz druhé ligy.

V sobotu dopoledne do Ústí

Pro fanouška Bohemky bude samý začátek víkendu jeho vrcholem. Na Klokany si totiž bude muset pořádně přivstat - zápas 13. kola druhé ligy v Ústí nad Labem začíná v sobotu po desáté dopolední.

Arma, jak se týmu z Ústí přezdívá, dlouhodobě patří k nejlepším týmům druhé ligy. Před dvěma lety si dokonce zahrála na rok i nejvyšší soutěž, odkud se ale okamžitě vrátila o patro níž. Vloni Ústí celou druhou ligu vyhrálo, ale prvoligová bránu mu zůstala uzavřena kvůli stadionu, o jehož rekonstrukci se na severu léta pouze mluví. Do letošní sezony vstoupili Severočeši sérií čtyř proher, během níž se s týmem rozloučil trenér Svatopluk Habanec. Nahradila ho ikona historie Bohemians. Kapitán týmu z mistrovské sezony 1982/83 Přemysl Bičovský, který Ústí vytáhl zatím na desáté místo v tabulce. Poslední zápas se ale jeho týmu moc nepovedl, když prohrál ve Zlíně vysoko 5:0.

Bohemians neponechávají nic náhodě a na sever jedou už den předem. "Ústí se po špatném začátku povedlo nastartovat, získalo na hostování kvalitní a talentované hráč a pro mě stále zůstává jedním z favoritů soutěže. Dřív jedeme, protože přímo v den zápasu by to bylo riskantní. Trénink nám ale dopolední čas zápasu nijak neovlivňuje," říká Jozef Weber, který v Ústí vyšle na hřiště podobnou sestavu jako v neděli proti Mostu. "Výkon v neděli byl kvalitní, ale pořád je co zlepšovat a na čem pracovat. V neděli už by měl být uzdravený Honza Růžička, takže chybět bude jen Martin Cseh," hlásí z Ďolíčku trenér Bohemians.

Od znovuzrození Bohemky se Klokani s Armou potkávají ve stejné soutěži ob sezónu. Oba duely v ročníku 2006/07 vyhráli Zelenobílí, od té doby se ve čtyřech zápasech, dvou prvo a dvou druholigových, týmy střídají ve vítězstvích 1:0. Naposled v prvoligové sezoně 2010/2011 rozhodl o "domácí" výhře Ústí v Teplicích Volek, na jaře pak zachránil 3 body pro Bohemku Aziz Ibragimov.

Utkání Ústí s Bohemkou otevírá program 13. kola druhé ligy. Výkop je totiž naplánován na sobotních 10.15 na Městském stadionu v Ústí nad Labem. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Jiří Adam za asistencí pana Hocka a slečny Ratajové. Lístky do sektoru hostů se budou prodávat přímo na stadionu v Ústí, kde nebude chybět pojízdný fanshop Bohemians.

FK Ústí nad Labem - Bohemians 1905
Sobota 27. 10. 2012 10.15 (Městský stadion v Ústí nad Labem)