Dva góly Nerada nestačily

Bohemka prohrála v Ústí 2:3 (uvnitř Bohemka TV).

Dva góly Nerada nestačily

Do druholigového podzimu zavítala zima. Zápas třináctého kola v Ústí nad Labem se totiž odehrál za vytrvalého sněžení. Bohemka neriskovala problémy s přepravou a přijela do dějiště o den dřív. Na hřiště pak Klokani nastoupili ve stejné sestavě jako před týdnem proti Mostu.

První šanci zápasu viděla necelá tisícovka promrzlých fanoušků po čtvrthodině zápasu. David Bartek po Neradově přihrávce ale svůj nájezd zakončil neúspěšnou kličkou proti poslednímu obránci. Na druhé straně se prvním skvělým zákrokem blýskl Radek Sňozík proti střele Zemana.

Ve dvaadvacáté minutě se prosadil hráč s číslem 22 na zádech. Ondřej Šiml se s míčem uvolnil ve středu hřiště, vyslal do uličky Petra Nerada a benjamínek v zelenobílém poslal Bohemku do vedení.

Z příznivého stavu se ale fanoušci Bohemians dlouho neradovali, během pěti minut po třicáté minutě totiž Arma zápas otočila. Nejdřív poslal Hovorka přesný centr přímo na kopačku Zemana, který zblízka nekompromisně vyrovnal. O pět minut později obešel Volek Moravce a střelou kolem Sňozíka otočil skóre.

V závěrečných minutách prvního dějství se Radek Sňozík musel ještě jednou vytáhnout proti další obrovské šanci Volka. Tu dokázal chytit, takže do unimobuněk nahrazujících v Ústí kabiny šly oba týmy za stavu 2:1 pro domácí.

Po přestávce vyběhl na hřiště uzdravený Jan Růžička, který nahradil Budínského a posunul Jana Moravce na jeho tradiční místo v záloze. Moravec se hned po deseti minutách druhé půle podílel na srovnání skóre. Z levé strany našel na velkém vápně osamoceného Petra Nerada, který pěknou střelou zaznamenal svůj druhý gól v zápase a vyrovnal.

Ve zbývající půlhodině zápasu Bohemka bohužel tahala za kratší konec. Ústí bylo na čím dál zasněženějším terénu aktivnější a dostávalo se do šancí. Dvě tutovky vytáhl v 65. minutě Radek Sňozík, na akci kterou Ústí rozehrálo v 75. minutě po rohovém kopu a kterou zakončoval Veverka už ale ani on nestačil a Ústí vedlo.

Bohemka se snažila vyrovnat. Stoper Šmíd se vysunul dopředu ale kluzký terén a organizovaná ústecká obrana byly proti. Jedinou šancí byl přímý kop Jakuba Rady v nastavení. Střídající záložník Bohemians ale trefil prostředek branky, kde byl připravený brankář Novák. Bohemka tak prohrála v Ústí 2:3.