Rozhodla větší agresivita

Trenéři Weber a Bičovský hodnotí sobotní zápas v Ústí.

Trenéři Přemysl Bičovský a Jozef Weber se v Ústí sice nepotkali na klasické pozápasové tiskové konferenci, přesto se ve svém hodnocení v zásadě shodli. Trenéra Bohemians Jozefa Webra nejvíc mrzel začátek utkání. "Do zápasu jsme nevstoupili dobře a až po patnácti minutách jsme začali hrát fotbal. Paradoxně ve chvíli, kdy jsme dali gól, soupeř znervózněl a zdálo se, že budeme mít utkání pod kontrolou, dostali jsme dvě branky a síly se otočily," zhodnotil první poločas trenér Bohemians.

"Ve druhé půli už to bylo bylo složité kvůli terénu. Domácí šli za vítězstvím víc. Takováto utkání se rozhodují vůlí a oni na ty standardní situace chodili agresivněji než my. Každá standardka Ústí smrděla gólem. Hra se hodně zjednodušila a věděli jsme, že vyhraje ten, kdo bude důraznější ve vápně, to byli domácí a zaslouženě zvítězili," přiznal Jozef Weber.

Jako zasloužené viděl vítězství svého týmu i domácí trenér Přemysl Bičovský. "Měli jsme víc šancí a o jednu víc jsme proměnili. Na to, za jakých podmínek se hrálo myslím, že to bylo celkem kvalitní utkání. Kluci dnes svým výkonem a bojovností napravili zkažený zápas ve Zlíně," pochválil své svěřence domácí trenér.

Přítomné novináře zajímal i vztah domácího trenéra k soupeři. Vždyť Přemysl Bičovský strávil velkou část své kariéry v Bohemce a v mistrovské sezoně 1982/1983 byl dokonce kapitánem Klokanů. Dnes ale zůstal profesionálem. "V tomto zápase musela všechna moje náklonnost k Bohemce jít stranou. Jsem trenér Ústí, tak jsem musel udělat vše pro to, abychom Bohemku porazili. Bohemce budu dál přát, aby postoupila zpátky do první ligy kam patří, ale s námi bohužel," uzavřel Bičovský.