U16 zvítězila s Duklou

Série nepříznivých výsledků byla protržena v derby, trefili se Malík s Vacíkem.

Do utkání s Duklou vedl tým nový trenér Jaroslav Köstl, který nahradil Pavla Hasmana. Köstl již v Bohemce působil a v mladších žácích dokonce tento ročník vedl, v té době se jim dokonce podařilo dosáhnout na titul Vicemistra ligy.

Od začátku bylo k vidění bojovné utkání, soupeři si nic nedarovali a z fotbalu se stal spíše boj. Dlouho se také hrálo bez větších šancí. Až v 20. minutě chyboval při rozehrávce brankář Šrámek, ale hráč Dukly opuštěnou branku přestřelil. Klokani odpověděli střelou Kloučka, ale míč mířil těsně mimo tyč. Minutu po tom jsme zahrávali roh, který se snesl až k nohám Ptáčka, ten ale odkrytou branku netrefil. Dukla měla také šanci po rohu, ale nebezpečná hlavička mířila nad břevno. Největší šance přišly v závěru poločasu. Nejprve trefil Pejša tyč a na druhé straně neproměnil hostující Šíma samostatný nájezd. Udeřilo tak až těsně před odchodem do kabin. Věchtík poslal do vápna centr z přímého kopu a míč se po souboji Malíka s obráncem Dukly dostal až do sítě. Následně po krásné kombinaci dopravil míč do branky Matěják, ale byl správně odmáván ofsajd.

Dukla dokázala rychle po změně stran vyrovnat zásluhou Brabence, který využil zmatků v naší obraně. Odpovědět mohl Vardanyan, ale jeho střela z přímého kopu proletěla kolem horního rohu. Klokani dřeli nadoraz a odměnou jim byla vedoucí branka Vacíka po skrumáži po dalším trestném kopu Věchtíka. Za další dvě minuty poslal hlavou do sítě míč Hlavica, ale radost mu zkazil zdvižený praporek pomezního. Na hřišti se dál odehrával tuhý boj a šance přišly opět až v závěru. Rozhodnout mohl Věchtík, jenže po úniku ze strany přestřelil. Dukla zahrozila až v poslední minutě, ale střela z vápna trefila pouze Šrámka. Klokani si tak připsali vydřené, ale zasloužené tři body.