Na mrazivém Vyšehradě se urodila remíza

Juniorka Bohemky na umělé trávě zachránila v závěru bod za remízu 2:2 (uvnitř BohemkaTV).

Na mrazivém Vyšehradě se urodila remíza

V mrazivém pondělním odpoledni přivítala Bohemka na vyšehradském umělém trávníku mladé fotbalisty Slovanu Liberec. Ani jednomu z týmů se v letošním ročníku Juniorské ligy příliš nevede, i přesto však oba týmy předvedly pohledný, rychlý a ofenzivní fotbal, který diváky bavil až do poslední minuty.

Úvod zápasu patřil hostům z Liberce, kteří si díky lepšímu pohybu a nepřesnostem ve hře Bohemky vytvořili mírný tlak. První vážnější ohrožení branky měli však na svědomí domácí fotbalisté, konkrétně Jan Jiskra. Jeho pokus ze třetí minuty brankař Kolář bezpečně schoval do náručí.
 
Oba týmy od počátku přistoupily k aktivnímu pojetí hry, a k vidění byla spousta osobních soubojů především ve středu hřiště, kde se v prvních minutách bojovalo nejvíce. Mírnou převahu Liberce zužitkoval v 11. minutě Daniel Dydowicz, kterému parádně namazal do vápna Vladimír Coufal.

Po vstřelení branky se Klokanům nepodařilo vymanit z mírného libereckého tlaku. Snažili se tedy alespoň hrozit z rychlých protiútoků. Aktivitou hýřili především Šumský a Potočný. Liberec se ale mohl spolehnout na kvalitní práci defenzivní čtveřice. Obrana Severočechů si vybrala první slabší chvilku až ve 27. minutě a hned z toho byl vyrovnávací gól Bohemky. Po standardní situaci rozehrané ze středu hřiště si našel míč cestu k Jiřímu Ptáčkovi, a ten ho uklidil do liberecké branky. Od této chvíle se výkon hráčů Bohemky zlepšoval, po vstřelení vyrovnávací branky přidali na přesnosti i agresivitě. Borci z Podještědí se ještě pořádně nevzpamatovali z vyrovnávacího gólu a už museli čelit pokusům Žaloudka, Jiskry a Potočného.

Na druhé straně představoval největší nebezpečí pro domácí svatyni útočník Dydowicz, který celý zápas dokazoval, že si s míčem opravdu rozumí. Do přestávky mohlo být na Vyšehradě veselo, ale Šumský trefil z přímého kopu pouze tyč. Vyrovnaný první poločas skončil nerozhodně.

Jak první půle skončila, tak druhá také začala. Rychlý pohledný fotbal, na který se dalo koukat, bavil diváky i po přestávce. Trochu lépe do druhého dějství vstoupili zelení, kteří si vynutili několik standardních situací po faulech soupeře. Udeřilo ovšem na druhé straně, tedy ve vápně Bohemky. Jánošík byl faulován v šestnáctce a Dydowicz nařízenou penaltu bezpečně proměnil.

Následný tlak domácích byl narušován častým střídáním a ostrými fauly. Čerstvá krev ale hru Pražanů oživila a hráči jako Maxa, nebo Šebek přinesli do ofenzívy Bohemky svěží vítr. Klokanům se nakonec zaslouženě podařilo vyrovnat v poslední možné chvíli. V 90. minutě se po centru od pravé postranní čáry prosadil opět Ptáček a stanovil konečný a spravedlivý výsledek na 2:2.