Remízové derby U17 s Duklou

Chyby v defenzívě znamenají ztrátu dvou bodů.

Remízové derby U17 s Duklou

Naplno zabodovat se nám v Pardubicích nepodařilo, a tak jsme se o plný bodový zisk chtěli pokusit v domácím klání s Duklou.

Rival z Julisky se snaží prezentovat stejně aktivní hrou jako náš tým, a tak se dal očekávat otevřený zápas. To se také stalo, oba týmy hrály velice aktivně směrem dopředu a nakonec byla k vidění dělba bodů, která určitě není nezasloužená. Navíc vše bylo podtrženo třemi brankami na obou stranách a dalšími zajímavými momenty před oběma brankami.

Na otevření skóre se nečekalo dlouho. Radimský vyslal do křídla Müllera a jeho nabídku pod sebe propálil do sítě Donát. Po vedoucím gólu jsme pokračovali v aktivitě a hostům chvilku trvalo než se dostali do zápasu. Potvrzením těchto slov byla tyčka po tečovaném přímém kopu, která zazněla za Dařinovými zády po teči Hořáka. Přesto jsme do kabin odcházeli veselejší my a mohlo být ještě lépe. Gól do šatny měl na kopačce Müller, který těžil z výborného napadání Grohmanna, ale svůj samostatný nájezd zakončil neúspěšnou kličkou, kterou Vávra vystihl.

Stejně jako náš vstup do prvního poločasu byl gólový, tak stejně oplácela Dukla po přestávce. Chyba v rozehrávce na hranici pokutového území a na konci pěkné akce byl Kolařík a vyrovnal. Netrvalo dlouho a vedli jsme znovu. Kučera dostal pod tlak hostujícího obránce, ten napodobil naše zaváhání při vyrovnání a Grohmann se zorientoval v pokutovém území na výbornou. Po akci aktivního Šetiny se dostal do zakončení Kučera, ale netrefil. Na druhé straně se skóre už měnilo. Beneš naložil s odraženým míčem jednoduše a obloučkem z velké dálky vstřelil hodně laciný vyrovnávací gól na 2:2. Přetahovaná ale pokračovala. Na rohový kop Šetiny si naběhl Hořák a jeho hlavička vrátila vedení na stranu zelenobílých. Bohužel jsme se z něj neradovali dlouho. I při třetí inkasované brance totiž došlo k další individuální hrubce a stejně jako v předchozích dvou případech jsme soupeři velice pomohli k vyrovnání. Opět do prázdné branky skóroval Beneš. Vítězství mohl ještě strhnout na naši stranu Kučera, ale Vávra jej vychytal ve vyložené šanci.

Trenér Petr Vanko: "Hrál se velice zajímavý zápas. Věděli jsme, že Dukla nezaleze a bude chtít hrát aktivně a myslím, že oba týmy přispěly k zajímavosti utkání. Z výsledku jsem trochu zklamán, byť jej nemůžu označit za neodpovídající, ale myslím si, že zápas jsme měli tak rozehraný, že jsme jej měli dotáhnout do výhry. Na každé brance soupeře neseme velký podpis svými hrubkami a hostům jsme tyto momenty hodně usnadnili."