Druhou ligu čeká vrchol sezony

V neděli od tří hraje Bohemka s Viktorkou.

Druhou ligu čeká vrchol sezony

Druhou ligu čeká v neděli nejočekávanější zápas ročníku. Souboj dvou exligistů, dvou nejtradičnějších týmů. Jediné opravdové pražské derby na tom nejfotbalovějším stadionu. Navíc boj o umístnění v popředí tabulky. Domácí souboj Bohemky s Viktorií Žižkov v rámci čtrnáctého kola druhé ligy zkrátka musí táhnout!

Viktorka měla fantastický nástup do sezony. Prvních sedm kol odehrála bez prohry a s jediným inkasovaným gólem. Pak se ale stroj na body zasekl a nyní je Žižkov na čtvrtém místě tabulky, když si ze čtyř říjnových zápasů připsal jediný bod a naposledy porazil klub ze Střížkova. Poslední zápas ale odehrál ve středu v poháru proti Spartě, se kterou po dobrém výkonu vypadl až po penaltovém rozstřelu.

Bohemce ztížilo přípravu před nedělním zápasem počasí. Kvůli špatným povětrnostním podmínkám trénoval první tým střídavě na přírodní a umělé trávě. Na marodce zůstává Martin Cseh, který se zotavuje po operaci kolena. V sestavě ho bude moci v neděli nahradit Jiří Ptáček, který v pondělí odehrál celý zápas za juniorku a dvěma góly jí zajistil bod. O motivaci na neděli má postaráno Vladimír Bálek, který vloni pod televizní věží hostoval. "Kádr se trošku obměnil, ale jinak kostra týmu zůstala stejná," vnímá Žižkov v nové sezoně Bálek. "Určitě rád nějaké rady předám. Trenér je v tomhle ohledu velice pozorný a má rád všechny informace o soupeři," prozradí nějaké fígle na nedělního soupeře novopečený tatínek malého Lukáška.

V posledních letech lze najít mezi oběma kluby mnohé podobnosti a mají i několik společných zážitků. V sezoně 2006/2007 ve vzájemném zápase slavily postup do první ligy, v loňské sezoně z ní zase společně sestoupily. I když se zrovna Bohemka s Viktorkou nepotkají ve stejné soutěži, minimálně přátelský zápas si díky své blízkosti zahrají každý rok. V minulé sezoně se Žižkovští s Vršovickými potkali hned čtyřikrát. V Žirovnici vyhrála Bohemka 4:2, zápas zimní Tipsport ligy skončil remízou. V prvoligových zápasech pak vyhrávali hosté. Bohemka zvítězila na podzim na Žižkově 1:0 brankou Škody. Na jaře Viktoria otočila zápas ve druhém poločase a vyhrála 2:1. Stejným výsledkem pro našeho nedělního soupeře skončil i červencový přátelský zápas v Žirovnici.

Zápas byl kvůli kolizi s jiným vršovickým zápasem o dvě hodiny přesunut, takže se fanoušci dočkají úvodního výkopu už s úderem třetí hodiny odpolední. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Drábek za asistence pánů Pilného a Arnošta. Lístky na vrchol druholigového podzimu si můžete zakoupit již nyní ve fanshopu nebo na www.ticketportal.cz. Brány Ďolíčku se v pondělí otevírají již v jednu hodinu!

Neděle 4. 11. 2012, 15.00
Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov (Ďolíček)