U17 v Kolíně nezaváhala

Mladí Klokani si vezou z Kolína jasné vítězství.

U17 v Kolíně nezaváhala

Závěr soutěže se blíží a pomalu se již začínalo protahovat i naše čekání na výhru. Příležitost uspět však byla při výjezdu do Kolína.

Domácí celek se potácí na dně tabulky a byť počasí bylo velice nepřející, tak se nám z Kolína odjíždělo zvesela. Překážkou našemu výraznému vítězství nebyly kroupy, déšť, sníh, ani umělá tráva menších rozměrů.

Kluci si s chutí zastříleli a zejména fotbal v první polovině byl více než koukatelný. I pod vlivem dobrého výsledku se ve druhém poločase vytratila větší chuť do hry a hlad po gólech a skóre tak už prakticky nikam nenarostlo.

Na otevření brankového účtu se čekalo necelých 8 minut. Pak z dálky napřáhl Blecha a prostřelil brankáře Kmocha. Poprvé jsme se pak prosadili z rohového kopu, centr Blechy usměrnil hlavou do branky hlavou Borek. Třetí gól do sítě domácích vstřelil opět Blecha. Pak se naše střelecké zbraně na chvilku odmlčely a další góly jsme si schovali do druhé poloviny úvodního dějství. Nejprve se prosadil Charvát po akci Šetiny a po rohovém kopu se Charvát prosadil podruhé. Demolice pokračovala a mezi dvougólové střelce se dostal i Borek. To však ještě nebylo před pauzou všechno. Po práci Charváta se poprvé v utkání prosadil Grohmann a hattrick před odchodem do kabin završil aktivně hrající Blecha. Skóre 8:0 v náš prospěch tak vypadalo doslova hrozivě, a to jsme si ještě dovolili neproměnit pokutový kop.

Ve druhém poločase se promítlo hodně změn v sestavě a menší chuť se gólově prosazovat dál. Kolín vycítil šanci a po rychlé akci se prosadil Ramšák. Povedenou střelou kontroval Müller, ale domácí dokázali najít na tento gól odpovědět. Po našem zaváhání se do prázdné branky prosadil opět Ramšák. Kulatou desítku a celkové skóre uzavřel náběhem na zadní tyč a umístěním míče do sítě Rohlíček.

Trenér Petr Vanko: "V Kolíně jsme splnili povinnost a odvezli jsme si vítězství. Kluci si zastříleli a věřím, že jsme si zvedli sebevědomí před těžkým závěrem soutěže, kdy nás čekají Jablonec a Chrudim.