Po derby se body dělily

Remízu 1:1 zajistil prvním gólem v Bohemce Martin Jirouš (uvnitř Bohemka TV).

Po derby se body dělily

Jediné opravdové druholigové pražské derby hostil v neděli odpoledne Ďolíček. Ve čtrnáctém kole přijela Viktorka Žižkov, doposud čtvrtý tým tabulky.

Od první minuty měli Klokani častěji míč na kopačkách, žižkovská hradba ale odmítala ustoupit byť jen o píď prostoru. První velká šance tak přišla až po čtvrthodině zápasu. To si Bartek udělal ze Žižkovanů slalomové tyče, tři obešel a připravil míč do vápna Petru Neradovi, jehož střelu reflexivně vyrazil brankář Boháč.

Petr Nerad měl i druhou největší šanci Bohemky v prvním poločase. Běžela osmadvacátá minuta, když se talent v zelenobílém opřel do míče vybojovaného Vladimírem Bálkem a ostrý projektil proletěl jen těsně vedle Boháčovy branky.

V závěru prvního poločasu se na hřišti trošku přiostřilo. Nikdo z hráčů na hřišti nechtěl uhnout ze souboje a několikrát se zajiskřilo od kopaček, žádnou větší šanci to ale nepřineslo. Oba týmy tak šly do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase si zahrál i Martin Jirouš, který nahradil Vladimíra Bálka. První se ale prosadili hosté. Na nákop z hloubi pole si naběhl Richard Kalod, zavěsil míč pod břevno branky Radka Sňozíka a, spolu s ne zrovna uctivou oslavou, poslal Žižkov do vedení.

Bohemka se ale nevzdala, Moravec se ještě ke střele nepropracoval a neuchytila se ani první střela Jirouše po Kalinově centru. V 65. minutě si ale Martin Jirouš naběhl na Růžičkovu nabídku, hlavou vstřelil svůj první gól v zelenobílém a vyrovnal tak na 1:1.

Ve zbývajícím průběhu zápasu si Klokani vypracovali množství šancí k otočení zápasu. Dvě obrovské šance měl Pavel Vyhnal, který si v 71. minutě naběhl na Radův centr a byl tváří v tvář Boháčovi metr před brankou, gólem to ale neskončilo. V další jasné příležitosti byl Vyhnal sedm minut před koncem. Bartek ho našel přesnou přihrávkou úplně volného asi 8 metrů před brankou, útočník ale opět trefil jen brankáře Viktorie.

Poslední velkou šanci zápasu měl Josef Jindřišek po rohovém kopu z pětadvaceti metrů v samém závěru zápasu. Kotel už se radoval a i na světelné tabuli se na chvíli objevil stav 2:1, ale defenzivní záložník Bohemky mířil těsně nad.

Bohemce se zvrat nepodařil, po pěkném druhém poločase remizovala se Žižkovem 1:1 a propadla se na třetí místo tabulky za HFK Olomouc, na jehož hřišti hraje příští týden.